Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Dantura este afectată de mâncarea indiană, italiană şi orientală


Mâncarea preferată poate avea efecte nedorite asupra sănătății dinților unei persoane, de la pete și decolorări, la degradarea dinților și dureri ale articulației mandibulare, potrivit femalefirst.co.uk. Pizza și pastele sunt două feluri de mâncare foarte populare și aproape nimeni nu le asociază cu pericolul apariției cariilor. Blatul de pizza și pastele conțin însă, în marea lor majoritate, carbohidrați rafinați, care sunt de fapt zaharuri simple ce se dizolvă rapid. Acest lucru duce la creșterea rapidă a acidității în cavitatea bucală, iar când aceasta este combinată cu aciditatea roșiilor, poate duce la slăbirea smalțului dinților și la apariția sensibilității dentare, la rece și la cald, lucru care nu este niciodată un lucru plăcut, fiind uneori primul semn privind apariția unei carii.  
Pe de altă parte, nu doar ceaiul și cafeaua duc la apariția unor pete pe dinți, ci și consumul unor alimente foarte bogate în pigmenți. Mâncarea indiană și cea chinezească prezintă această caracteristică, din cauza curry-ului, care în timp poate duce la îngălbenirea dinților, și a sosului de soia care, de asemenea, poate duce la apariția unor pete. Experții recomandă consumul unor legume precum broccoli și spanac înainte de mâncăruri cu sos de soia sau curry, pentru că acestea ar lăsa un film protector pe suprafața dinților, protejându-i astfel față de pătare. 
Deși poate părea puțin credibil, și tipul de alimente consumate are un efect asupra sănătății articulațiilor mandibulei. Textura dură a cărnii utilizate la prepararea chebapului este asociată, uneori, cu apariția unor dureri ale articulației mandibulare.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?