Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Consilierul acuzat de omor, plasat în arest la domiciliu


Răsturnare de situație în cazul fostului consilier local PP-DD din Urechești, acuzat de omor. Vinerea trecută, magistrații Tribunalului Vrancea au discutat cererea procurorilor de prelungire a măsurii arestării preventive pentru Năstase Chivu și finul său, Alin Bogdan Tache, pe care au admis-o în parte. Astfel, pe Chivu l-au plasat în arest la domiciliu, iar pe Tache l-au menținut în arestul IPJ Vrancea. Decizia poate fi contestată.
„Admite în parte cererea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, în sensul că dispune: – prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Tache Bogdan Alin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen pe o durată de 30 zile începând cu data de 02.01.2015 până la 31.01.2015, inclusiv. În condițiile art. 237 al. 2 C.pr.pen dispune înlocuirea arestării preventive a inculpatului Chivu Năstase, cu măsura preventivă prev.de art.202 al.4 lit.d C.pr.pen, respectiv arestul de domiciliu, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data punerii în executare a prezentei hotărâri de înlocuire. Respinge cererea de înlocuire formulată de inculpatul Chivu Năstase ca fiind rămasă fără obiect. Cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație”, se arată în soluția instanței.
Tache și cel care trebuia să-i fie naș, Năstase Chivu, au fost arestați preventiv pe 5 august de magistrații Tribunalului Vrancea. În timp ce Năstase Chivu a negat încă de la început comiterea faptei, anchetatorii au susținut că victima a fost lovită cu pumnii și picioarele atât de acesta cât și de Bogdan Alin Tache. Acesta din urmă a recunoscut la un moment dat că victima a fost bătută, dar nu de el, ci de Chivu.
Victima, Costel Cucută, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani în seara zilei de 22 iulie. La câteva zile după ce a fost operat, a intrat în comă, iar în dimineața zilei de 31 iulie a decedat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?