Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

ÎPS Ciprian îi va binecuvânta pe deținuții din Penitenciarul Focșani


    Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, însoțit de un sobor de preoți din județele Vrancea și Buzău, îi vizitează, astăzi (sâmbătă-n.r.), pe deținuții din Penitenciarul Focșani. Înaltpreasfinția Sa îi va binecuvânta pe deținuți, apoi acestora le vor fi împărțite daruri, constând în obiecte cu caracter religios și alimente tradiționale. Manifestarea face parte dintr-o serie de activități inițiate, în luna iunie, în cadrul Penitenciarului Focșani, de Biserica Ortodoxă Română, prin Serviciul de Asistență Religioasă al Arhiepiscopiei Buzăului și al Vrancei.
    Aceasta nu este singura activitate care se desfășoară în Penitenciarul Focșani cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Astfel, unitatea a organizat, pe 10 decembrie, o întâlnire între persoane custodiate și copiii acestora, pentru care a fost instituită măsura de protecție prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea. În jurul bradului împodobit, au fost derulate mai multe activități specifice: de la video proiecții despre obiceiuri și tradiții românești de Crăciun și expoziții de tablouri și obiecte decorative, până la concursuri sportive, organizate atât la nivel local cât și în comunitate.
           În data de 17 decembrie, voluntari ai Fundației Berean Prison Ministry au adus un strop de bucurie și pace sufletească persoanelor custodiate, prin susținerea unui program de colinde tradiționale și a unei conferințe duhovnicești cu invitați din partea unei instituții de cult din comunitate, care s-au încheiat prin oferirea unor daruri cu produse tradiționale.
    În zilele de 18 și 19 decembrie, reprezentanții Serviciului Umanitar pentru Penitenciare au susținut un program artistic moral religios și au oferit pachete cu produse tradiționale persoanelor prezente la acțiune. Venind în întâmpinarea acestor sărbători, 10 persoane custodiate de Penitenciarul Focșani au mers la Căminul pentru persoane vârstnice din Focșani pentru a-i colinda pe locatari.
        În data de 22 decembrie, un grup de colindători de la Åžcoala Generală nr. 3 din Focșani, sub coordonarea profesoarei Anica Damian, vor prezenta magia sărbătorilor de iarnă printr-un program de colinde, adresat celor 18 deținuți care urmează cursurile școlare primare (la clasele I – IV) și, împreună, vor desfășura o activitate de educație religioasă. Pe lângă acțiunile specifice derulate, persoanele aflate în custodia Penitenciarului Focșani se vor putea bucura, în perioada sărbătorilor, de un meniu specific, îmbunătățit, iar 3 dintre cei mai merituoși vor pleca acasă, pentru a fi alături de familii.
    De asemenea, preotul Cristiean Valerică, detașat la Penitenciarul Focșani de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, asigură serviciul moral – religios pentru toți deținuții. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?