Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Polițiștii au făcut daruri copiilor instituționalizați din Centrul Măicănești


    Nici anul acesta polițiștii vrânceni nu i-au uitat pe copiii din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Măicănești, la care au mers în vizită ieri. Oamenii legii nu  s-au dus cu mâinile goale, ci cu mașina încărcată de cadouri, așa cum fac de 24 de ani încoace, în prag de sărbători.
    Bucuria copiilor s-a simțit de cum am intrat pe poarta instituției. Niciodată, dar absolut niciodată nu se poate ca mașina de poliție să intre și apoi să iasă din curtea centrului fără a fi puse în funcțiune semnalele acustice și luminoase. Copiii știau că oamenii legii vor merge și anul acesta în vizită la ei, așa că după ce i-au primit pe polițiști în curte, au mers cuminți în clădire și i-au așteptat cu emoții pe polițiști, dar și pe Moș Crăciun, cărora le-au pregătit un frumos program de poezii, dar și colinde. Fiecare dintre ei și-a luat rolul în serios și s-a pregătit temeinic, ei fiind sprijiniți de cadrele didactice.
    După programul artistic pe care l-au susținut, copiii și-au primit cadourile pregătite de polițiști cu bani din contribuțiile proprii, după care au mers încântați în camere ori în sălile de clasă pentru a vedea ce au primit. Unii dintre ei au plecat acasă după serbare, în timp ce alții vor petrece sărbătorile în centru. Nu pentru că vor, ci pentru că părinții lor nu vin să-i ia acasă. Unii pentru că nu au ce să le ofere acasă de Crăciun, alții pentru că nu vor.
    Printre cei care și-ar putea petrece sărbătorile în centru se numără și Mădălin. Un băiețel din Tătăranu, ai cărui părinți s-au separat. De tată nu se știe nimic, iar mama a plecat peste hotare, fără să-i pese ce se întâmplă cu cei doi băieți ai săi, Mădălin și fratele lui mai mare Ionuț. Lui Mădălin îi este dor de casă. Vrea să ajungă acolo pentru că vrea să se dea cu sania. Are două, dar nu are cine să se joace cu el. Ne-a spus trist că va merge acasă să se dea cu sania atunci când vine mama. Numai că nu se știe când vine mama, dacă va veni. Că lui Mădălin îi lipsește afecțiunea se vede de la o poștă. De când Moș Crăciun a intrat pe ușa centrului și până la finalul serbării, copilul nu s-a dezlipit nicio clipă de acesta. Ieri, Mădălin, care nu știa când îi va veni mama și dacă va merge acasă, era sigur de un lucru: că vrea să devină polițist. În centru, copiii au toate cele necesare, dar nicăieri nu este ca acasă, iar părinții nu pot fi înlocuiți de nimeni. 
La final, copiii și-au luat rămas bun de la polițiști, iar cei mai norocoși dintre ei au urcat în mașinile părinților ori a rudelor pentru a pleca acasă. Polițiștii speră ca gestul lor să-i fi bucurat pe copii. Ei speră să poată ajunge la copii și anul viitor, tot de Crăciun, așa cum fac de 24 de ani. „Pentru că sărbătoarea Crăciunului ne îndeamnă să fim mai buni, mai generoși și mai atenți la cei din jurul nostru și pentru că Moșul trebuie să vină și la copiii instituționalizați, polițiștii vrânceni s-au gândit să le facă o surpriză copiilor aflați la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Măicănești. Astfel, polițiștii le-au oferit copiilor cadouri, ce au constat în dulciuri, fructe și alte produse. Toate acestea au fost achiziționate cu bani din contribuția benevolă a cadrelor I.P.J. Vrancea, în total fiind distribuite 105 pachete.
Acesta este cel de-al 24-lea an în care polițiștii vrânceni merg cu cadouri de Crăciun la copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Măicănești.
În semn de mulțumire pentru darurile primite, copiii au pregătit un frumos program de colinde
„, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?