Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Focşănean, şofer de JAGUAR fără permis de conducere



    Un tânăr de 29 de ani, din Focșani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru că a condus fără permis. Fapta lui Cătălin A. datează din 16 martie. Atunci, polițiștii Biroului Rutier Focșani au observat în zona unei stații peco din municipiu un tânăr care conducea un Jaguar. La ieșirea din Peco, conducătorul auto a coborât de la volan și a făcut schimb de locuri cu pasagerul din dreapta. Întrucât au avut suspiciuni, polițiștii au plecat în urmărirea mașinii, care a fost oprită pe Bulevardul Gării din municipiu.
    În mașină se aflau două persoane. Inculpatul, care era pe locul din dreapta, și șoferul. Cei doi au spus că nu au documente la ei, dar în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că inculpatul, pe care l-au văzut inițial la volan, nu este posesor de permis de conducere. Polițiștii au o înregistrare video cu inculpatul la volan. Audiat fiind, inculpatul a spus că a condus doar 10 metri pentru a-i arăta celui cu care era că mașina are o defecțiune. El nu este la prima abatere de la lege. Ultima condamnare a fost de 5,7 ani de închisoare, aplicată de magistrații brăileni. Inculpatul a fost liberat condiționat în iunie 2013, cu un rest de 557 de zile.
    Tot pentru o infracțiune la regimul rutier va fi judecat și Rupi G., de 45 de ani, din Mărășești. El a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis și uz de fals, asta pentru că le-a dat polițiștilor un permis de conducere contrafăcut. Bărbatul a fost oprit în trafic pe data de 28 august, la Garoafa. La solicitarea polițiștilor, șoferul le-a înmânat documentele. Oamenii legii au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, emis de autoritățile din Italia. Astfel, documentul i-a fost reținut, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta era contrafăcut.
    La audieri, șoferul de ocazie a precizat că a cumpărat documentul din Italia, în anul 2010, de la o persoană necunoscută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?