Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Alex, băieţelul sărac care-şi împarte pâinea cu căţeii şi vrăbiuţele


Ghiță Vlădoiu, bibliotecarul din Răcoasa, descrie pe pagina de facebook a bibliotecii situația unei familii din comună, care are mare nevoie de ajutor.
    „M-am născut să fiu sărac
    La marginea satului, într-o cocioabă de chirpici care stă să cadă, cu o singură cameră 3 pe 3, cu două paturi cu arcuri lăsate și rupte, o masă și o sobă, își duce existența mizeră familia lui ALEX.(tata, mama și doi frați, urmând să apară cât de curând și al treilea).
    El este copilul cel mai mare al familiei, elev în clasa pregătitoare , trăiește într-un vis ca oricare copil de vârsta lui .Speră ca într-o zi să primească și el un brad și o jucărie de la Moș Crăciun. Dar Moșul e prea sărac și n-are de unde să-i aducă și lui ceva. De mic este obișnuit cu greul. Rabdă de foame fără să se vaite. Prietenii lui cei mai buni sunt câinii vagabonzi și vrăbiuțele din spatele cocioabei. Nu îndrăznește să se joace cu copiii cărora nu le lipsește nimic, care primesc micul dejun la pat, care sunt îmbrăcați frumos. Cu toate se împacă micul sărman dar cu un singur lucru nu: auzise și el povestea Moșului care-n fiecare seară de Crăciun coboară din văzduh într-o sanie argintie plină cu daruri care îți iau ochii. Moșul intră din casă în casă și împarte jucării și dulciuri copiilor cuminți. Åži el este un copil cuminte, ce vină are el că s-a născut sărac? Dacă primește o bucată de pâine o împarte cu prietenii săi cei mai buni, câinii vagabonzi, iar firmiturile cu vrăbiuțele. Nu le cere nimic părinților deoarece e conștient că nu au de unde să le dea, de televizor nici vorbă!!! E cuminte ca un fulg de nea.Trage perdeaua de la geam privind la casele vecinilor care încep să se coloreze zilele acestea cu ghirlande strălucitoare. Mama îl liniștește an de an, spunându-i că căsuța lor este la marginea satului și Moșul nu mai ajunge la ei, deoarece îl prinde ziua. Oare și în acest an îl va prinde ziua pe Moșul?”.

    Cei care vor să ajute familia lui Alex pot trimite un email la adresa biblioteca_racoasa2009@yahoo.com sau pot lăsa un mesaj pe pagina de facebook a Bibliotecii Răcoasa. Deja, foarte mulți oameni au scris mesaje prin care arată că vor sări în ajutorul familiei.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?