Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Copile răpite și obligate să se prostitueze de gruparea înființată de „Baraca”


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vrancea au trimis în judecată 11 persoane, pe care le acuză de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori. 
 „Afacerea” cu carne vie a început în familie, apoi la grupare au aderat și alte persoane. Astfel, din anchetă a rezultat că în cursul anului 2012, Veta Lăutaru, cunoscută și sub numele de „Baraca” ori „Cornelia”, împreună cu fiica sa Silvica Tudorița Ciobotaru zisă și „Buzata”, cu ginerele Petrică Ciobotaru zis „Primu”, cu fiii Costel Stancu zis „Titi” și Gigel Vasile Stancu zis „Ionuț” ori „Mascatu” au constituit un grup infracțional organizat la care au aderat pe parcursul anului 2014 și alte persoane. Ei au acționat până în octombrie a.c., inclusiv pe linia săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, prin exploatare sexuală, inclusiv prin amenințare, constrângere, răpire, înșelăciune, profitând de imposibilitatea minorelor de a se apăra și de a-și exprima voința, activitate în urma căreia membrii grupului infracțional au obținut bani, prin însușirea sumelor încasate de victimele obligate să se prostitueze.  
 În rechizitoriu se arată că Veta, în perioada august 2013-noiembrie 2013, împreună cu ceilalți membri ai grupului infracțional, a recrutat, transportat, transferat, găzduit și primit în scopul exploatării sexuale, inclusiv prin constrângere și înșelăciune, două victime majore. Ea le-a luat celor două toți banii câștigați. Mai este acuzată că în perioada 2012-octombrie 2014 a recrutat, găzduit și primit, inclusiv prin amenințare, constrângere și profitând de imposibilitatea victimelor de a se apăra și de a-și exprima voința, patru victime minore, cărora le-a luat toți banii câștigați din prostituție. 
 Pentru toate acestea, Veta va fi judecată pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată și trafic de minori în formă continuată.  
„Primu” a „muncit” cot la cot cu soacra „Baraca”
 Petrică Ciobotaru zis „Primu” și-a sprijinit soacra în activitatea infracțională, dar și pe soția și cumnații săi.  El a contribuit la constituirea grupului infracțional și a acționat în cadrul acestuia până în octombrie a.c., când i s-a înfundat. A răpit, constrâns, înșelat și amenințat mai multe tinere, majore și minore, pe care le-a obligat să practice prostituția. Pentru asta, el va fi judecat pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori în formă continuată, toate în stare de recidivă postexecutorie. 
 Silvica Tudorița Ciobotaru zisă și „Buzata”, soția lui „Primu”, este acuzată de aceleași infracțiuni. Și ea a recrutat, transportat, transferat, găzduit și primit în scopul exploatării sexuale, inclusiv prin amenințare, constrângere cu violență și înșelăciune două victime majore și cinci victime minore, care au fost exploatate sexual. Potrivit procurorilor, „Buzata” și-a însușit mare parte din banii câștigați de fete din prestațiile sexuale. Va fi judecată pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată și trafic de minori în formă continuată. 
Gigel Vasile Stancu și Costel Stancu au participat la constituirea grupului infracțional, dar și la obligarea fetelor, majore și minore, să se prostitueze. Cei doi vor trebui să dea explicații pentru aceleași fapte de care sunt acuzate mama, respectiv sora lor. 
Romeo și-a scos concubina la produs
 Romeo Lăutaru a aderat la grupul infracțional la începutul acestui an, iar activitatea sa infracțională a durat până în luna octombrie. Anchetatorii spun că în perioada februarie-octombrie, el a supravegheat două tinere și le-a obligat să practice prostituția în diferite zone ale municipiului, însușindu-și o parte din sumele obținute de victime din practicarea prostituției. De asemenea, de la începutul anului și până în octombrie, el și-a obligat și concubina să se prostitueze. Pe victimele minore le-a supravegheat și transportat în diferite zone ale orașului și le-a obligat să se prostitueze. El va fi judecat pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori, toate în stare de recidivă, dar și pentru proxenetism. 
 Nicușor Oaie zis „Ciocosu” a aderat la grupul infracțional tot la începutul acestui an. Astfel, în perioada februarie-octombrie a constrâns, răpit, înșelat, dar și supravegheat mai multe tinere, minore și majore, pe care le-a obligat să se prostitueze în diferite zone ale orașului, iar banii obținuți și i-a însușit în mare parte. Și el este recidivist. Astfel, va fi judecat pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori, ultimele două în stare de recidivă. 
 Aceleași infracțiuni le-a comis și Cristinel Rînză zis „Cristi”, care a aderat la grupul infracțional tot la începutul acestui an, el fiind judecat pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată și trafic de minori în formă continuată. 
 Ionuț Alin Blană a aderat la grupul infracțional în august. El s-a ocupat de transportul și transferul a două victime majore în scopul exploatării sexuale și a constrâns și făcut abuz de autoritate în cazul a două victime minore, pe care le-a obligat să se prostitueze. Va fi judecat pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori. 
 Inculpată în dosar este și Claudia Panțică, care în perioada aprilie – mai a aderat la grupul infracțional organizat și constituit de Veta și membrii familiei sale, grup în care a acționat până în octombrie. Va fi judecată pentru aceleași infracțiuni. 
 Ultimul inculpat din dosar este Marian Tatu, care în perioada aprilie-mai a aderat la grupul infracțional și a racolat, transportat și constrâns două minore să se prostitueze. În sarcina sa au fost reținute infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de minori. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?