Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Administraţia Pieţelor Focşani vrea să majoreze două taxe


Consilierii locali focșăneni vor dezbate, în ședința de astăzi, proiectul privind taxele care vor fi practicate de Administrația Piețelor Focșani în anul 2015. Propunerea înaintată de conducerea Administrației Piețelor este de majorare a două taxe aplicate, respectiv taxa de utilizare teren ocupat de mese unde se propune majorarea de la 7,26 lei/metru pătrat/zi fără TVA la 9,68 lei/metru pătrat/zi fără TVA și taxa de utilizare teren Piața Obor pentru comercializare de autoturisme și autoutilitare, unde se propune majorarea de la 11,29lei/vehicul/zi fără TVA la 12,10 lei/vehicul/zi fără TVA. Celelalte taxe propuse pentru anul 2015 sunt menținute la nivelul anului 2014. „Pentru anul 2015, prețurile pornire la licitație publică pentru închirierea unor bunuri se propun la nivelul celor aprobate pentru anul 2014”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.
    Tot în ședința de astăzi va fi aprobată alocarea unei sume de 91 mii lei, din bugetul local al municipiului Focșani pe anul 2015, pentru organizarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de 24 Ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Un proiect vizează constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Speranța Vrancei”, iar altul modificarea și completarea Statutului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Vranceaqua”.
    Un alt proiect de hotărâre se referă la aprobarea Planului de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă prestate de persoanele beneficiare de ajutor social la nivelul municipiului Focșani, pe anul 2015.
Consilierii locali vor discuta și despre modificarea anexei nr. 3 din Hotărârea Consiliului local al municipiului Focșani nr. 250/2011 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Contorizarea consumului de energie termică la populație în municipiul Focșani – etapa a III-a”, dar și despre aprobarea cererilor de înlesnire la plată a obligațiilor datorate bugetului local, depuse de Cazacu Valentina cu domiciliul în Focșani, str. Vămii nr. 5, ap. 19 și Caraba Neculai cu domiciliul în Focșani, str. Dr. Telemac nr. 3, ap. 1.
    Consilierii locali vor decide, în ședința de astăzi, și asupra propunerii de reorganizare a rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular din municipiul Focșani pentru anul școlar 2015-2016. Proiectul de act normativ a fost realizat după ce Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea a stabilit lista unităților de învățământ pentru activități extrașcolare și a cluburilor sportive școlare în vederea cuprinderii în rețeaua școlară.
    În ședința de astăzi va fi supus dezbaterii și proiectul care vizează aprobarea modificării Hotărârii Consiliului Local al municipiului Focșani nr. 10/2014 privind aprobarea numărului de burse și a cuantumului unei burse pentru elevii de la cursurile cu frecvență din unitățile de învățământ preuniversitar de stat finanțate din bugetul local al municipiului Focșani pe anul 2014, modificată prin HCL nr. 139/2014, nr. 263/2014 și nr. 293/2014.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?