Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Viceprimarul municipiului Adjud, declarat incompatibil de ANI


Viceprimarul municipiului Adjud, Claudiu Cristea a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). ANI a remis presei un comunicat în care se arată că viceprimarul Claudiu Cristea „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 09 mai 2013, întrucât deține, simultan, funcția de viceprimar și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.
Potrivit prevederilor legale, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.
    Contactat de reporterii noștri, viceprimarul municipiului Adjud, Claudiu Cristea, a declarat că nu este vorba de nicio incompatibilitate în cazul său. „Am avut un punct de vedere pe care l-am prezentat la ANI în care am arătat că nu m-am aflat nici un moment în incompatibilitate deoarece nu mai eram administrator la societatea comercială menționată. Mai mult, nu am primit nicio înștiințare de la ANI în acest sens, însă dacă așa stau lucrurile și am fost declarat incompatibil voi contesta decizia în instanță”, a precizat viceprimarul municipiului Adjud, Claudiu Cristea.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?