Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Bărbatul de 74 de ani care și-a CĂSĂPIT soția cu un CUȚIT a fost arestat


Bărbatul din Sihlea care și-a înjunghiat mortal soția a fost reținut în noaptea de luni spre marți. Ieri, el a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a recunoscut fapta, pe care ar fi comis-o într-un moment de tulburare.

    Ancheta în cazul crimei de luni seara, comisă într-o gospodărie din satul Bogza, comuna Sihlea, a scos la iveală detalii șocante. Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 74 de ani și-a căsăpit pur și simplu soția, pe trupul neînsuflețit al acesteia fiind identificate 7-8 lovituri de cuțit. Maria Andone a fost înjunghiată în torace, gât și spate, fiind apoi lăsată să se zbată într-o baltă de sânge, până și-a dat ultima suflare.
După comiterea crimei, Petrea Andone a ieșit în stradă și i-a spus unui vecin ce a făcut, iar acesta din urmă a sunat-o pe una dintre fiicele sale. Apoi, cineva a sunat la 112. „La data de 15 decembrie a.c., ora 16.40, polițiștii din Sihlea au fost sesizați despre faptul că A. Maria, de 64 ani, din comuna Sihlea, este decedată în locuința sa din satul Bogza. Echipa operativă condusă de procurorul criminalist a efectuat primele cercetări și a stabilit faptul că în aceeași zi, în jurul orei 15.30, pe fondul unui conflict spontan, A. Petrea, de 74 ani, i-a aplicat mai multe lovituri cu cuțitul în zona toracelui, provocându-i leziuni în urma cărora aceasta a decedat. Bărbatul este cercetat în stare de reținere pentru săvârșirea infracțiunii de omor, urmând a fi prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

    A comis fapta într-un moment de tulburare

    Anchetatorii au găsit-o pe femeie într-o baltă de sânge, zăcând fără suflare. Din verificări a rezultat că cei doi soți au avut mereu neînțelegeri, dar cu toate acestea niciunul dintre ei nu a hotărât să rupă căsnicia. Vecinii le-au spus anchetatorilor că se certau frecvent, iar femeia mai și consuma alcool.
După cercetarea la fața locului, trupul neînsuflețit al femeii a fost adus la Serviciul de Medicină Legală Vrancea pentru a se efectua necropsia și a se stabili cu exactitate care a fost cauza decesului. Tot la Focșani a ajuns și bărbatul, dar pentru a fi audiat. El nu a negat comiterea faptei, motivând că a avut un moment de tulburare și nu s-a mai putut controla. „La data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 15.30, suspectul, în vârstă de 74 de ani, din satul Bogza, comuna Sihlea, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict continuu, i-a aplicat soției mai multe lovituri cu un cuțit de bucătărie în zona toracelui și a gâtului, provocându-i leziuni ce au dus la decesul victimei, în vârstă de 64 de ani. S-a efectuat cercetarea locului faptei, a fost ridicată arma crimei, iar suspectul a recunoscut, motivând că a avut un moment de tulburare și nu s-a mai putut controla. A fost luată măsura reținerii, urmând a se pune în mișcare acțiunea penală”, ne-a declarat procurorul Florin Èšîrlea.
 
    Autorul crimei a ajuns la spital

    Ieri, cu puțin timp înainte de a fi adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a fi audiat în calitate de inculpat, Petrea Andone a avut  nevoie de îngrijiri medicale, motiv pentru care polițiștii de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea, care îl au în custodie, l-au dus la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Militar Focșani. El a fost diagnosticat cu „politraumatism prin agresiune”.
    După ce a părăsit unitatea medicală, Petrea Andone a fost audiat, fiind dus apoi la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă. A primit mandat pentru 30 de zile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?