Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

ULTIMA ORĂ! Percheziții la distribuitorii de medicamente pentru tratarea cancerului și HIV/SIDA


  Poliția Română efectuează 87 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse farmaceutice. Perchezițiile sunt efectuate în București și 17 județe, între care și Vrancea, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei. 
 „Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2014, persoanele bănuite ar fi efectuat livrări intracomunitare de produse farmaceutice, preponderent medicamente utilizate în tratarea diferitelor forme de cancer, a bolilor autoimune, sindrom HIV/SIDA, a bolilor psihice și hepatitei, în valoare totală de aproximativ 160 milioane de lei, pe care le-ar fi colectat de pe piața neagră, fără documente justificative. Pentru a asigura trasabilitatea medicamentelor și pentru a reduce sarcina fiscală aferentă acestor venituri, cei în cauză ar fi înregistrat achiziții fictive de medicamente de la societăți afiliate sau cu comportament de tip fantomă. În vederea însușirii sumelor de bani provenite de la partenerii externi, persoanele bănuite ar fi creat circuite financiare prin care ar fi transferat sumele de bani în contul unor societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retrași în totalitate în numerar și restituiți beneficiarului real. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată și impozitul pe profit. Prin circuitul evazionist ar fi fost spălată suma totală de aproximativ 65 milioane de lei. Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care, în cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a început urmărirea penală față de 74 de persoane fizice și juridice bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. În cauză au fost emise 79 de mandate de aducere”, se arată într-o informare a Poliției Române. 
UPDATE! Un consilier local a fost dus la audieri, la București. Potrivit unor surse, ar fi vorba de consilierul local al Municipiului Focșani Lilian Ilie.Telefonul acestuia este închis, astfel că nu am putut lua legătura cu nicio persoană din familia sa. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?