Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Garda de Mediu Vrancea are doi comisari șefi, care primesc două salarii



    Garda Națională de Mediu plătește două salarii de comisar șef pentru Garda de Mediu Vrancea. Într-o singură zi au fost numiți și revocați din funcția de comisar șef doi angajați ai Gărzii de Mediu Vrancea. Este vorba despre Petrică Nițu, cel care a ocupat din 2008, până anul acesta funcția de comisar șef, și despre Dragoș Matișan, care a fost numit temporar pe această funcție, după ce Petrică Nițu a solicitat mutarea pe un post de execuție vacant.
    Povestea a început pe 10 septembrie, când Petrică Nițu, în calitate de comisar șef al Gărzii de Mediu Vrancea, a solicitat mutarea definitivă din funcția de comisar șef  în funcția de execuție – comisar superior. Pe 12 septembrie, prin Decizia nr. 638 a Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice – Garda Națională de Mediu, Petrică Nițu este mutat pe respectiva funcție. Pe 26 septembrie, se deleagă atribuțiile și responsabilitățile funcției de comisar șef al Comisariatului Județean Vrancea, lui Dragoș Matișan.
    Pe 19 noiembrie, Petrică Nițu primește de la Garda Națională de Mediu o decizie prin care este repus în funcția de comisar șef, deși acesta solicitase și i se aprobase mutarea definitivă pe un post de execuție, pentru care vine o abrogare a deciziei. Însă, în aceeași zi vine o altă decizie, cu aplicabilitate din data de 20 noiembrie, prin care îi încetează raportul de serviciu, cu preaviz de 30 de zile. În schimb, în aceeași zi, și Dragoș Matișan primește o decizie de încetare din funcția temporară de comisar șef a Gărzii de Mediu Vrancea, și tot în aceeași zi, o altă decizie de repunere în funcția temporară de comisar șef, cu aplicabilitate din data de 20 noiembrie.
    Practic, în prezent, Garda de Mediu Vrancea are doi comisari șefi, pentru care Garda Națională de Mediu va plăti două salarii. Un salariu de comisar șef este de peste 2 mii lei. Însă, începând cu data de 21 decembrie, Petrică Nițu va deveni șomer, el nemaiavând voie să ocupe nicio funcție în cadrul Gărzii de Mediu Vrancea. Reporterii noștri au încercat în repetate rânduri să-l contacteze pe Petrică Nițu, pentru un punct de vedere, dar acesta nu a răspuns la telefon.

  Dragoș Matișan va participa la concursul pentru ocuparea funcției de comisar șef

    În ceea ce-l privește pe Dragoș Marișan, acesta ne-a declarat că, în prezent, ocupă temporar funcția de comisar șef al Gărzii de Mediu Vrancea, până la organizarea unui nou concurs, la care va participa. „Doresc să precizez faptul că instituția își exercită întocmai atribuțiile de inspecție și control pe linia asigurării securității mediului ca și până la data la care am preluat conducerea Gărzii de Mediu Vrancea, menționând faptul că, în cursul anului 2014, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, din care 18 avertismente și 30 de amenzi, în valoare de 564.500 mii lei. Funcția deținută de mine, în acest moment, este una cu caracter temporar, până la scoaterea postului de comisar șef la concurs, unde, cu siguranță, voi participa”, ne-a declarat Dragoș Matișan.
    Mai mult, tot pe 20 noiembrie și Aurel Cristian a câștigat în instanță procesul intentat Gărzii Naționale de Mediu în anul 2013 și a fost repus pe o funcție similară cu postul de conducere pe care l-a deținut în trecut, mai exact de prim-comisar. Aurel Cristian lucrează în prezent în cadrul Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu, pe o funcție echivalentă cu funcția deținută anterior.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?