Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Bani pentru terenurile expropriate de-a lungul DN 2D, în Vrancea


Peste două sute de persoane din Vrancea vor primi banii datorați de la Ministerul Transporturilor pentru terenurile care le-au fost expropriate deoarece erau situate pe amplasamentul drumului național DN 2D, drum ce a fost modernizat. Guvernul Ponta a aprobat în ultima ședință o hotărâre de realocare pentru acest an a sumei de 1,09 milioane lei, rămasă necheltuită după declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Reabilitare DN 2 D Focșani – Ojdula km 0+000 – km 118+873”. Prin aceeași hotărâre a fost suplimentată suma inițială cu șapte mii lei.
Lista persoanelor care au fost expropriate și terenurile aferente se regăsesc în anexa la HG 842 din 2008. Este vorba despre 405 persoane, dintre care 242 sunt din Vrancea, iar restul din Covasna. Pentru Vrancea au fost prevăzute sume pentru exproprierea proprietarilor de terenuri din comunele Vidra, Bîrsești și Negrilești. Nu este vorba de suprafețe foarte mari, ci de ordinul a câtorva zeci de metri, iar izolat de câteva sute de metri pătrați.
Banii ar fi trebuit alocați încă din 2008, de la aprobarea actului normativ menționat. Ulterior, s-a luat decizia ca acești bani să fie plătiți persoanelor expropriate după finalizarea recepției tehnice a lucrărilor de la DN 2 D. „Se aprobă realocarea pe anul 2014 a sumei de 1095 mii lei rămase necheltuită din suma prevăzută ca justă despăgubire la art. 3 din Hotărârea Guvernului 842/2008 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică «Reabilitare DN 2 D Focșani – Ojdula km 0+000 – km 118+873» în vederea efectuării plății aferente despăgubirii unor imobile”, se arată în Hotărârea de Guvern.
Lucrările la DN 2 D, pe teritoriul județului Vrancea au fost finalizate în această toamnă, iar constructorul a estimat că în primăvara anului viitor va fi finalizat și tronsonul de pe raza județului Covasna, până la Ojdula. Deocamdată a fost efectuată o recepție tehnică parțială, de către comisia stabilită la nivelul Direcției Regionale Iași, de care aparține Secția de Drumuri Naționale Focșani. În urmă cu două săptămâni ar fi trebuit realizată și recepția tehnică finală de către comisiile stabilite la nivelul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, însă condițiile meteo nu au mai permis acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?