Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Polițiștii locali au două ţinte: agenții economici şi oamenii străzii


Polițiștii locali au avut în ultimele zile o preocupare în plus: aceea de a discuta cu agenții economici și de a-i informa că trebuie să curețe trotuarele din fața sediilor societăților de zăpadă. De asemenea, din cauza temperaturilor scăzute, ei i-au căutat prin oraș pe oamenii străzii, pe care i-au îndrumat către adăposturile de noapte. „Au fost îndepărtate persoanele care apelează la mila publicului trecător  din zonele aglomerate și din apropierea bisericilor. În acest sens au fost depistate un număr de 4(patru) persoane fără adăpost, care au fost îndrumate către adăposturile special amenajate de Primaria municipiului Focșani, din cauza temperaturilor foarte scăzute ce au survenit în ultima perioadă. Totodată, au fost însoțite utilajele de deszăpezire pe principalele artere de circulație de pe raza municipiului Focșani în vederea curățării stațiilor Taxi și a stațiilor de transport în comun, carosabilul fiind acoperit cu zapadă. Au fost purtate discuții cu agenții economici și au fost înmânate înștiințări cu privire la curățarea trotuarelor din fața societăților comerciale. De asemenea, au fost înmânate un număr de 27 înștiințări cu privire la obligațiile instituțiilor publice, ale agenților economici și ale persoanelor fizice și juridice de pe raza municipiului Focșani, privind gospodărirea municipiului Focșani”, se arată într-o informare a Poliției Locale.
    În aceeași perioadă, polițiștii locali au desfășurat și activități pentru prevenirea accidentelor, pentru asigurarea fluenței traficului rutier, dar și pentru a preveni crearea de ambuteiaje, în zonele în care s-au efectuat lucrări în partea carosabilă.
Totodată, polițiștii locali au verificat și sesizările care făceau referire la o mașină parcată pe trotuar și o alta care bloca ieșirea dintr-o parcare. „Au fost aplicate un număr de șase sancțiuni contravenționale dintre care două avertismente și patru amenzi, în valoare de 900 lei, conform prevederilor legale în vigoare,  privind circulația pe drumurile publice cu modificările și completările ulterioare”, se mai arată în aceeași informare.
    Polițiștii locali au făcut și controale la 12 societăți comerciale de pe raza municipiului Focșani pentru a verifica dacă administratorii acestora respectă ori nu autorizațiile de funcționare. Verificări s-au făcut și cu privire la autorizațiile de construire, fiind somate persoanele care nu aveau autorizații de la Primăria municipiului Focșani pentru construcțiile efectuate.
   

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?