Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

CAS ar putea coordona mai multe programe de sănătate


Toate programele de sănătate vor fi coordonate, începând cu data de 1 ianuarie 2015, de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), iar în teritoriu de casele județene de asigurări. Zilele trecute, Senatul a adoptat Ordonanța Guvernului privind transferul implementării programelor naționale de sănătate în responsabilitatea CNAS, la 1 ianuarie 2015.
În prezent, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea derulează mai multe programe, printre care: Diabet, Oncologie, posttransplant și programul național de talasemie și hemofilie, dar și programul de ortopedie, iar Direcția de Sănătate Publică derulează programele de TBC, HIV/SIDA, etc. Mihai Copaci, șeful CAS, spune că transferul programelor de sănătate va duce la o mai bună coordonare a banilor. „Revenirea programelor de sănătate la CNAS va duce la o mai bună coordonare a acestor programe, dar și a fondurilor alocate. Practic, acum se va ști direct unde sunt probleme și unde nu”, este de părere Copaci.
Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr.4/2014 privind prorogarea unor termene prevăzute în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.2/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost inițiat de Guvern, iar Senatul este prima cameră sesizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?