Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cine sunt BiblioPovestașii, cei care aduc cărţile în spitale, autobuze, pe stradă


Cei 40 de BiblioPovestași voluntari ai Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea au fost sărbătoriți și au sărbătorit ieri, cu prilejul Zilei Internaționale a Voluntarului. Ei s-au adunat la Sala de lectură și internet a instituției de cultură, unde au împodobit împreună bradul, au cântat colinde și s-au răsfățat cu suc și prăjituri. Totodată, ei au pregătit cărțile pe care focșănenii le vor găsi în autobuze în perioada următoare și au scris mesaje, prin intermediul cărora vor povesti oamenilor despre programul de voluntariat din care fac parte. „Astăzi, 5 decembrie, e Ziua Internațională a celor care dăruiesc, muncesc și construiesc pentru comunitate. E ziua VOLUNTARILOR, iar biblioteca noastră le urează «La mulți ani!», celor 40 de voluntari BiblioPovestași care vor spune povești, vor face cursuri gratuite sau vor pune în valoare, prin lectură, toleranța, acceptarea și diversitatea. E o zi specială în care vrem să arătăm lumii întregi, ce oameni frumoși are Vrancea. Oameni mici, care vor să facă lucruri mari, și oameni mari, care știu a face lucruri mici, care aduc bucurie celor din jurul lor. Poveștile lor și motivația pentru care fac voluntariat le puteți citi pe blogul bibliopovestasii.wordpress.com”, a spus Margareta Tătăruș, coordonatoarea programului. 
 Voluntariatul devine din ce în ce mai mult, și pentru societatea noastră, un lucru firesc, un stil de viață, iar motivele care-i determină pe tot mai mulți oameni să devină voluntari sunt din cele mai diverse. 
   Iată de ce au ales BiblioPovestașii voluntariatul:
 
 Claudiu Anghel: „Sunt elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”. Sunt pasionat de biologie, de psihologie și dezbateri. Voluntariatul este parte din viața mea de mai bine de un an”.
Bianca Bălan: „Învăț la Liceul de Arte Gh. Tattarescu Focșani, în clasa a XI-a. Pasiunile mele sunt desenul și dorința de a-i învăța pe copii cum să fie creativi și spontani, pentru a-și exprima sentimentele în tot ce lucrează cu pasiune și efort”.
Florina Liliana Beșleagă: „Am 17 ani și sunt elevă la Colegiul Național „Al.I.Cuza”. Îmi place să cred în povești și în faptul că personajele fantastice există și pot prinde viață. Din acest motiv am ales să fiu voluntar BIBLIOPOVESTAȘ, pentru a readuce poveștile la viață și pentru că am descoperit cât de mult iubesc oamenii”.
Ioana Beșleagă: „Am 16 ani ani și sunt elevă în clasa a IX-a, la Colegiul Național Al.I. Cuza”. Doresc să învăț, să mă dezvolt și să pot capătă încredere în mine. Un prim pas ar fi să fiu voluntar al bibliotecii și să particip la cât mai multe activități extrașcolare”.  
Ioana Carla Boboc: „Am aproape 13 ani și sunt elevă la Colegiul Național „Al.I. Cuza”. Îmi place să citesc, îmi plac oamenii și culoarea violet. Am două mari pasiuni: cititul și adunatul frunzelor tomnatice. Vreau să fiu voluntar pentru a le aduce oamenilor și copiilor în suflete lectura și bucuria de a citi.
Stănica Bostănaru: „Misiunea mea personală este să contribui sub orice formă la dezvoltarea personală a copiilor, a tinerilor, iar oportunitatea pe care Biblioteca Județeană mi-a oferit-o se încadrează în această categorie. Este importantă pentru mine și echipa cu care voi lucra, oameni în care am regăsit valorile în care eu cred cu tărie: educație, voluntariat, corectitudine, empatie. 
Georgiana Cepoiu: „Sunt elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”. Sunt o fire foarte activă, mă implic în diverse activități care mă solicită atât fizic, cât și psihic. În prezent sunt voluntar activ în proiectele Direcției Județene de Tineret și Sport Vrancea”.
 
Costel Cocîiu: „Artă, pasiune, sensibilitate, dragoste. Acestea sunt valorile care mă ghidează în viața de zi cu zi și care pun temelia carierei pe care mi-o voi construi în domeniul design-ului vestimentar. Sunt o fire foarte activă, fiind implicat în numeroase proiecte de voluntariat ale Direcției Județene de Tineret. Sunt interesat de propria dezvoltare personală și fac pași concreți spre a înregistra rezultate.
Valentina Cofer: „Sunt o adolescentă cu mare drag de lectură. Mi-am dezvoltat competențele de comunicare. Îmi petrec timpul liber implicându-mă activ în diverse proiecte de voluntariat”. 
 
Diana-Victoria Crețu: „Sunt elevă în clasa a XI-a A a Colegiului Național „Al. I. Cuza”. Cred că experiența de voluntar îmi va aduce multe beneficii: să cunosc oameni noi, să învăț despre mine și viață și, cel mai important, să fiu EU în fiecare clipă”.
Doina Dima: „Sunt educatoare la Grădinița cu P.P. Nr. 18 Focșani. De ce voluntar? Pentru că vreau să ofer din timpul meu celor care doresc să asculte și să spună povești, dând astfel valoare timpului meu liber”. 
 
Ruxandra Dobre: „Am venit, am văzut, am iubit și de vreo 16 ani tot iubesc. Cărțile, oamenii și zâmbetele. Sunt copil și elev în timpul liber și, într-adevăr, CNU nu-i un liceu, CNU-i un stil de viață! Sunt voluntar pentru că fericirea mea stă în zâmbetul celor din jurul meu. Cred sincer că ăsta e singurul mod prin care putem să creștem frumos și să facem ceva bun pentru întreaga comunitate. Schimbarea începe cu mine!”.
Loredana Dobrea: „Sunt o fire creativă, îmi place să mă implic în cât mai multe activități din cât mai multe domenii. Mă interesează propria dezvoltare  personală și mă bucură orice oportunitate care mă poate ajuta în acest sens”.
Andreea Dogaru: „Mă pasionează activitățile de voluntariat al căror scop îl  constituie atât ajutorarea celor din jur, cât și propria dezvoltare personală”. 
Mari Denisa Dulea: Sunt elevă la Colegiul Național „Unirea”. Am 15 ani și jumătate. Sunt voluntar pentru că îmi place să citesc și să împărtășesc oamenilor din pasiunile mele”.
Luana Galoiu: „Corectitudine, gândire critică, putere de decizie. Acestea sunt doar câteva dintre valorile pe care le apreciez în fiecare zi. Mi-am conturat o personalitate puternică în jurul acestora și sunt foarte activă în proiectele de tineret de la nivel județean”. 
Codrin Ghidiu: „Sunt elev la Colegiul Național Unirea și mă încântă ideea de a fi voluntar la clubul de debate. Voi avea ocazia de a mă deschide ca o carte, pentru  ca ideile și părerile să curgă din cititor în cititor. Vreau să fiu voluntar pentru că… pot!”.
Camelia Gonciar: „Am descoperit terapiile energetice în urmă cu 5 ani și tot atunci am înțeles că metodele de autocunoaștere mi-au adus în viață darul cuvântului, ca formă a universului în continuă evoluție. Iubesc oamenii, nevoia de învățare continuă și mă regăsesc foarte bine în cuvintele părintelui Arsenie Boca „să dai din ceea ce ești și nu din ceea ce ai”.
Mihai Gonciar: „Sunt elev la Colegiul Național „Unirea”, iar marele meu vis este să creez jocuri virtuale alături de o echipă. Sunt voluntar în acest program pentru a ajuta comunitatea în care trăiesc”.
Violeta-Mariana Grigorică: „Am 34 de ani și sunt profesoară de limba și literatura română la Åžcoala Gimnazială Nr. 1 Biliești. Sunt voluntar în acest program deoarece iubesc lumea cuvintelor și magia pe care acestea o pot aduce dacă le simți cu adevărat”. 
 
Sorin Marius Ion: „Sunt pasionat de fotografie, de locuri și oameni noi. Știu că fiecare dintre noi trebuie să își creeze propriul sistem de valori, trăind implicit propria realitate. Iar toate acestea se reflectă în propriile compoziții fotografice, dar și în bucuria de a fi voluntar”.
Daniel Mocanu: „Sunt consultant de management, trainer certificat, lector, speaker și manager. Sunt voluntar în acest program pentru că îmi place să dăruiesc din ceea ce sunt și ceea ce știu”. 
 
Gabriela Mocanu: „Sunt trainer, manager de proiect și economist ca profesie. Cea mai mare satisfacție o am atunci când prin ideile mele, prin sfaturile pe care le dau și prin atitudinea mea ajut oamenii și de aceea fac și voluntariat”.
Andreea-Oana Neagu-Cernat: „Sunt o adolescentă prietenoasă și mereu cu  zâmbetul pe buze de aproape 18 ani și elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Al.I.Cuza”. Am ales să fiu voluntară deoarece îmi place să-mi fructific timpul liber și să aduc zâmbete largi pe chipurile oamenilor prin ajutorul pe care îl acord”.
Ana-Maria Oanele: „Sunt elevă la Colegiul Național Unirea și sunt o persoană cu o minte deschisă, gata să încerc cât mai multe lucruri noi. M-am implicat în acest program de voluntariat pentru că doresc să capăt cât mai multă experiență în viață și să cunosc mulți oameni minunați”. 
 
Miruna Oprea: „Învăț la Colegiul Național „Al.I.Cuza” și în curând voi avea 18 ani. Sunt  prietenoasă, optimistă și serioasă în ceea ce îmi propun să fac, iar în timpul liber îmi place să ascult muzică, să mă implic în cât mai multe activități de voluntariat și să citesc”.
Roxana Oprișan: „Am 19 ani și sunt educatoare la grădinița din Scânteia, comuna Jariștea. Sunt voluntară la Biblioteca Județeană încă din gimnaziu. Am ales și acum să fiu voluntar în acest program pentru a-i face pe oameni să cunoască lumea poveștilor și să le aduc zâmbetul pe față și în suflet”. 
Cornelia Ploscaru: „Am absolvit Școala Pedagogică „Costache Negri” din  Galați, promoția 1966. Sunt o tânără pensionară care a cochetat toată viața cu rostirea cuvântului, educația copiilor și dragostea de oameni. Sunt voluntară pentru că vreau să mă conectez la oameni, cunoaștere și speranță. Să-mi mențin mintea tânără și sufletul copilăros”.
 
Ștefania – Cristiana Scăunaș: „Am 13 ani și consider că marile pasiuni nu au vârstă. Sunt fascinată de limba română și filozofie. Sunt voluntar în acest proiect pentru a împărți cu lumea întreagă magia poveștilor”.
Edward Porumboiu: „Voi livra cursul de „Informatică distractivă” pentru adulți și seniori. Mi-a surâs ideea de a mă implica în acest program de voluntariat deoarece consider că va fi o experiență utilă pentru viitorul meu. Pe lângă asta, mă  bucură faptul că îi voi ajuta pe oameni  să învețe lucruri noi și utile”.
Carmen Purdel: „Sunt o învățătoare care iubește marea, toamna și pădurile. Îmi place să zâmbesc, să visez și să mă plimb cu motocicleta, deoarece senzația este unică”. 
Silvia Robu: „Sunt elevă la Colegiul Național „Unirea” și ador cultura niponă. La rându-mi vreau să-i învăț pe cei din jurul meu cum să folosească un calculator și să descopere universul online”. 
 
Mihai Sandu: „Aceste activități de voluntariat, proiecte și programe destinate tinerilor sunt benefice acestora, oferindu-le o oportunitate pentru viitor”.
Dan Slăvoiu: „Sunt elev în clasa a XII-a la Colegiul Economic „M. Kogălniceanu”. Îmi place foarte mult să ajut oamenii și să știu că rezultatele muncii mele aduc un folos și celor din jurul meu. Consider că în cadrul clubului de debate mă voi putea dezvolta frumos”. 
 
Andreea Stan: „Sunt elevă în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic Spiru Haret. Îmi place foarte mult să citesc, dar și să analizez în profunzime ceea ce citesc. Sunt o fire activă, implicată în numeroase activități de voluntariat”.
Marilena Șerbănuț: „Sunt voluntar pentru că asta mă face să mă simt mai bună. Și iubesc bunătatea ca stare de spirit și împlinire”.
 
Alin-Liviu Tătăruș: „În momentul de față sunt student în anul 3 la Facultatea de Psihologie și sunt la nivelul 21 din jocul vieții mele. Sunt voluntar în acest program pentru că vreau să-i fac pe oameni să râdă și să fie fericiți”. 
Alexandru-George Tudorache: „Am 15 ani și o experiență vastă de viață. Sunt elev la Colegiul Național Unirea. Am ales să mă implic în acest program de voluntariat pentru că vreau să fac mereu ceva și să fiu activ. Vreau să aduc un zâmbet pe chipul oamenilor și să îi fac, pentru un minut, să uite de problemele de acasă sau de la serviciu”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?