Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

E oficial! Florin Țîrlea este noul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea


Institutul Național al Magistraturii (INM) a afișat ieri, rezultatele finale la concursul/examenul pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la Curți de Apel, judecătorii, tribunale, precum și la parchetele de pe lângă acestea, organizat în perioada 12 septembrie – 4 decembrie. Conform rezultatelor, procurorul Florin Èšîrlea a obținut o notă mai mare decât contracandidata sa, procurorul Victoria Bîrsan, actualmente prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Èšîrlea a obținut nota 8,28, iar colega sa 8,15. Procurorul  Florin Èšîrlea a confirmat că este noul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. „Rezultatele finale au fost afișate, iar media mea este mai mare decât a colegei mele. Aștept în două săptămâni, potrivit legii, validarea de la Consiliul Superior al Magistraturii” ne-a precizat Florin Èšîrlea.
    Florin Èšîrlea are 42 de ani și a devenit procuror în anul 1995 după ce a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București. De atunci și până acum, el și-a desfășurat activitatea la mai multe unități de parchet din județ și din afara județului și nu a mai avut nicio funcție de conducere. A fost procuror la Parchetul Curții de Apel Galați, la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Focșani și Panciu și de ceva timp își desfășoară activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.
    Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea este condus în acest moment de procurorul Ion Lefter. Mandatul său expiră la începutul anului viitor. Procurorul Lefter este la comanda Parchetului Județean dinainte de anii 2000 și chiar dacă ar fi vrut să mai candideze la concurs nu ar mai fi putut.
    Èšîrlea va face echipă cu colega sa, procurorul Daniela Peicu, actualmente șef al Secției Judiciare, care a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, obținând media 8,40.
   

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?