Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

România, în linie dreaptă înaintea CE de handbal feminin


Duminică, 7 decembrie, va începe a 11-a ediție a Campionatului European de handbal feminin, competiție organizată de două țări, Ungaria și Croația. La competiție participă 16 formații, împărțite în patru grupe – GRUPA A (la Gyor): Ungaria, Rusia, Spania Polonia; GRUPA B (la Debrecen): Norvegia, Danemarca, România, Ucraina; GRUPA C (la Varazdin): Suedia, Germania, Croația, Olanda; GRUPA D (la Osijek): Muntenegru, Franța, Serbia, Slovacia. 
România va avea o misiune foarte dificilă în Grupa B, Norvegia și Danemarca reușind să câștige opt dintre cele zece titluri europene! Celelalte două au fost adjudecate de Ungaria (în 2000 – turneu găzduit de România) și Muntenegru (campioana en titre). România se poate lăuda doar un „bronzul” din 2010, în timp ce Ucraina, considerată a patra favorită la calificare, are un „argint” obținut la ediția din 2000. Cu o singură excepție, ediția din 2006, România a fost prezentă la fiecare turneu final. 
Din fiecare grupă se califică mai departe primele trei clasate, care vor forma alte două grupe de câte șase echipe. Primele două din aceste grupe principale vor evolua în semifinale. Handbalistele tricolore vor aborda cu un moral bun partidele de la turneul final, dacă ținem cont de ultimele meciuri de verificare jucate împotriva Germaniei, ambele câștigate, în deplasare, la sfârșitul săptămânii trecute, cu 27-23 și 26-23. Adversarele din Grupa B au reușit, de asemenea, să câștige partidele de pregătire, danezele învingând chiar Norvegia, scor 24-21, în cadrul unui turneu amical. 
În lotul României se află și handbalista vrânceană Valentina Elisei Ardean. Tricolorele vor debuta în competiție la 7 decembrie, de la ora 19.15 (în direct la TVR 2), împotriva Norvegiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?