Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Oprişan regretă dispariţia preşedintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea


Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, regretă dispariția fulgerătoare a președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea. Acesta a decedat ieri dimineață, răpus fiind de o boală necruțătoare. „Cu nespusă durere și profund regret am aflat de trecerea la cele veșnice a marelui om și prieten Ion Cîlea, președintele Consiliului Județean Vâlcea. Un om de o deosebită valoare, care s-a remarcat prin profesionalism și competență. Un prieten care a fost alături de cei aflați în nevoie și care a pus, mai presus de orice, interesele comunității locale. Un coleg care ne-a inspirat prin dăruirea și pasiunea sa. Dispariția omului și prietenului Ion Cîlea a lăsat un gol imens în sufletul nostru, al tuturor. Ion Cîlea va fi mereu alături de noi prin ceea ce a făcut pentru familie și comunitate și prin ceea ce a fost. Un suflet nobil”, a spus Marian Oprișan. Președintele UNCJR  a transmis condoleanțe familiei greu încercate.
Ion Cîlea, în vârstă de 69 de ani, diagnosticat cu cancer la pancreas în cursul acestui an, a murit miercuri dimineață, în jurul orei 6.00, la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea, unde era internat. Ion Cîlea a condus filiala județeană Vâlcea a PSD din anul 2005 și a fost președinte al Consiliului Județean (CJ) Vâlcea timp de două mandate consecutiv. El a fost ales prima dată în această funcție în anul 2008 și a fost reales în 2012. De asemenea, Ion Cîlea a fost vicepreședinte al CJ Vâlcea în perioada 2000 – 2004. Înainte de 1989, Ion Cîlea a fost șeful Direcției pentru Agricutură Vîlcea.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Cîlea a fost depus la sediul CJ, înmormântarea urmând să aibă loc vineri. Vicepreședintele CJ Vâlcea Dumitru Persu a declarat că în instituție s-a creat un comitet de organizare care a decis ca sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Cîlea să fie depus miercuri, începând cu ora 12.00, în holul Sălii Mari de ședințe a CJ, unde va rămâne până în cursul după-amiezii, urmând să aibă loc și o scurtă ceremonie religioasă. Conform lui Persu, ulterior, sicriul cu trupul neînsuflețit al președintelui CJ Vâlcea va fi despus la o capelă, iar înmormântarea va avea loc vineri în cimitirul Sfântul Ioan din Râmnicu Vâlcea. Ion Cîlea va fi înhumat cu onoruri militare.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?