Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Comisia de acreditare a plecat de la Spitalul Județean


Membrii Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) au finalizat verificările la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Aceștia au plecat joi seară, după ce au verificat fiecare secție în parte, dar și sectorul administrativ.
Managerul unității, Constantin Mîndrilă, spune că membrii comisiei au rămas cu o impresie bună în urma verificărilor efectuate, dar răspunsul oficial urmează să fie primit în zilele următoare. „Am trecut de primele două proceduri de evaluare, întocmirea documentației și vizita comisiei. Am ieșit bine, dar se putea și mai bine. Ei ne vor trimite minuta ședințelor și preraportul de evaluare, după care vom avea la dispoziție cinci zile să formăm obiecțiuni pentru indicatorii nespecifici. După ce vom face acest lucru, le vom trimite lor obiecțiunile noastre referitoare la acești indicatori. Ideea este să rămânem cu cât mai puțini, pentru a-i îndeplini în următorii cinci ani. Apoi, ei vor decide dacă ne acreditează. Membrii comisei ne-au felicitat că am reușit, într-un timp scurt și fără a apela la o firmă de consultanță, așa cum au făcut alte spitale, să ne prezentăm bine”, ne-a declarat Mîndrilă. Preraportul de activitate urmează a fi primit în luna decembrie.
În prezent, singura unitate medicală din Vrancea care a primit certificat de la CoNAS este Spitalul Orășenesc din Panciu, astfel că în „febra” acreditării vor fi toate celelalte unități medicale cu paturi din județ, care urmează să primească vizita comisiei de acreditare anul viitor.
Acreditarea este obligatorie, deoarece va sta la baza decontării serviciilor medicale de Casa de Asigurări de Sănătate. Acreditarea spitalelor a debutat în anul 2011 și se va încheia în 2015. Este făcută cu scopul de a vedea dacă spitalele pot oferi bolnavilor servicii medicale la standarde UE. Pentru asta, fiecare spital trebuie să aibă clădiri moderne, aparatură, echipamente, personal, medicamente etc. Practic, acreditarea reprezintă pentru bolnavi garanția că în respectiva unitate sanitară sunt asigurate condiții de calitate în ceea ce privește serviciile medicale oferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?