Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: SCRISOARE DESCHISĂ! Domnule primar Decebal Bacinschi, vă invit la o plimbare pe strada mea


Stimate domnule primar Decebal Bacinschi, apreciez cum arată anumite zone din acest municipiu, dar vă rog să vă îndreptați atenția către o strada care arată fix ca după bombardamente. Și nu, nu e vorba despre o stradă de la periferia orașului, ci de una situată chiar în CENTRUL municipiului, chiar în zona 0. Este vorba de strada Ștefan cel Mare din spatele magazinului Coral, cunoscută de locuitorii municipiului pentru parcarea extrem de aglomerată, dar și pentru traficul intens. În primăvara acestui an s-au făcut lucrări de schimbare a conductelor. Am apreciat că se face ceva, că țevile ruginite sunt înlocuite cu unele noi.

    DAR muncitorii au săpat, au schimbat, au acoperit cu pământ  și…ATÂT. Mi-am zis eu, dar și vecinii din scară și de la celelalte blocuri, că se va asfalta. Dar a trecut luna august, a trecut septembrie, a trecut și octombrie, și….NIMIC. Bine, recunosc că la începutul lunii noiembrie, peste acele gropi a fost pus, două zile la rând, nisip. Da, în România lui 2014, când există metode moderne și avansate de asfaltare, s-a pus nisip amestecat cu pietriș (?!) peste niște gropi din centrul unui municipiu. Desigur, în condițiile în care în ultimele zile a plouat, gropile s-au adâncit, mărit, înmulțit. Și asta pentru că zona este intens circulată. Mai mult, s-au format bălți imense, care se aseamănă unor lacuri, mașinile scufundându-se până la pragul ușilor în apă. Acum, și vă rog să verificați asta, e aproape imposibil de circulat!

Zilnic, sute de locuitori ai acelor blocuri, plătitori de taxe și impozite, plus alți zeci de focșăneni își strică mașinile pe acolo. Și, credeți-mă pe cuvânt că și-o strică, pentru că și eu mi-o stric, deși merg cu viteza întâi. Gropile nu pot fi evitate, pentru că sunt una lângă alta, fix ca un teren minat.

    Stimate domnule primar Decebal Bacinschi, vă fac o invitație: să mergeți într-o zi, cu MAȘINA PERSONALÄ‚, pe strada Ștefan cel Mare. Dar să nu intrați pe interzis, ci să respectați regulile de circulație și să o luați prin spatele magazinului Milcov, pe lângă punctul termic, apoi magazinul Ciocârlia, pentru ca apoi să ajungeți la un magazin de reparat telefoane, optică medicală și apoi în bulevard. Și tot acest drum cu MAȘINA PERSONALÄ‚. Să-mi spuneți dacă vă place cum scârțâie (la propriu) mașina, dacă v-ar plăcea să parcurgeți acest drum de cel puțin două ori pe zi. Și v-aș mai ruga să faceți acest drum când plouă torențial, pentru că atunci nu se mai văd gropile, fiind doar un mare lac cu noroi. În caz că nu mă credeți, am și o galerie foto cu strada mea, strada Ștefan cel Mare, ca să-mi spuneți dacă e normal ca în anul 2014, să mă bucur mai mult să merg pe strada din satul bunicii mele dintr-o comună din zona de munte, decât pe o stradă din centrul municipiului Focșani.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?