Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Copiii care ”jonglează” cu acuarelele vă invită la expoziția lor, de la Casa de Cultură


   O mulțime de copii entuziaști și desene pline de culoare au umplut ieri foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță” din Focșani, unde a avut loc vernisajul expoziției „Tranziții cromatice”. Lucrările care compun expoziția de picturi aparțin copiilor înscriși în cadrul Cercului de desen din cadrul Casei de Cultură, sub coordonarea inimoasei profesoare Veronica Groper. Cercul are o vechime de 4 ani, iar în prezent sunt 30-40 de copii care frecventează cursurile, cu vârste cuprinse între 6 ani și 14 ani. „Sunt copii foarte buni, care învață să jongleze cu culoarea. Într-o viață în care este atât de gri, dacă știi să aduci o pată de culoare este lucrul care te face să o iei și a doua zi de la capăt. Noi am avut cel puțin două expoziții în fiecare an, o expoziție mare, la sfârșitul anului școlar și una cu lucrările pe care le-am făcut peste vară. Cercul a avut loc și pe perioada verii, atunci copiii sunt mai liberi și putem lucra chiar mai mult. Sperăm să continuăm această colaborare cu Casa de Cultură, pe care o avem de patru ani”, a spus profesoara Veronica Groper, coordonatorul Cercului de pictură de la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță”.
   Copiii învață să aprecieze frumosul și să lucreze cu culorile, dar formează și prietenii în cadrul întâlnirilor săptămânale din cadrul cercului. „Este o expoziție remarcabilă, prin faptul că este realizată de copii care sunt înscriși la Cercul de pictură al Casei de Cultură a Sindicatelor. Ei realizează o activitate extra școlară care le oferă posibilitatea de a interacționa, de a socializa unii cu alții, de a se culturaliza, chiar dacă pare un termen pretențios la vârsta lor, și de a se educa din punctul de vedere al artelor vizuale. Doresc să continuăm și pe mai departe asemenea activități”, a spus și Aurel Oborocea, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor.
   Copiii ne-au prezentat, cu mândrie, micile lor opere de artă. „Desenul meu reprezintă o vreme ploioasă, cu dealuri de diverse culori. Îmi place foarte mult să desenez. Culorile trebuie folosite în cantitate destul de mică, am folosit acuarele”,  ne-a spus Mihai Sebastian Serafimovici, în vârstă de 8 ani. „Am un desen cu fructe, desenat prin puncte de diverse mărimi.  Mi-a plăcut foarte mult să lucrez, a trebuit să am și multă răbdare pentru acest desen”, ne-a spus și Iulia Tudor, de 9 ani. Rod al creației copiilor de peste an, expoziția „Tranziții cromatice” este deschisă vizitării, în foaierul Casei de Cultură, până pe 14 ianuarie. După vernisaj, copiii au fost nerăbdători să meargă la ora de desen, pentru a pune din nou pensula cu culori pe hârtie.  
   Copiii înscriși în cadrul Cercului de desen se întâlnesc o dată pe săptămână, aceștia fiind împărțiți în două grupe, avansați și începători. Cercul funcționează și în timpul vacanței de vară. Dacă doriți să vă înscrieți copilul, se pot face în continuare înscrieri, la Casa de Cultură. În schimbul unei taxe lunare de 40 de lei, cel mic se va împrieteni cu culorile, dar și cu ceilalți colegi care frecventează cercul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?