Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Inculpații susțin că victimele au vrut să dea mită oamenilor legii


Nu de puține ori auzim persoane spunând, în sălile de judecată, că inculpații au fost obligați de anchetatori să recunoască fapte pe care nu le-au comis ori să dea pe alții „în gât” ca să nu o pățească ei. Astfel de afirmații au fost făcute și ieri, într-o sală a Judecătoriei Focșani, de mai multe persoane inculpate într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul”.
    În dosar sunt șapte inculpați, toți arestați, printre care și o femeie. După ce avocații inculpaților au cerut în aproape toate cazurile achitarea clienților, a venit rândul acestora din urmă să spună în fața judecătorului câteva cuvinte în apărare. Doar doi au recunoscut comiterea faptelor. Restul… „n-am nicio treabă”, „nu există nicio probă la dosar”, „sunt nevinovat”, „nu știu eu ce fac alții dacă stăm în aceeași cameră”.
    A fost și un inculpat care a susținut că vinovate sunt și părțile vătămate, care au dat „mită” unui procuror, polițist ori avocat! „Victimele nu sunt vinovate că au dat mită la polițist, procuror avocat sau cum s-a recomandat ca băiatul lor să scape? Spun că le-am distrus noi, da e normal să facă așa ca să scape? De ce au vrut să-și scape copii?”, a întrebat, indignat, unul dintre inculpați în fața judecătorului. Un alt inculpat, care a afirmat că el n-are nicio legătură cu înșelăciunile, a susținut că anchetatorii fac ce vor în dosare. A susținut că i s-ar fi spus că „dacă zici ceva de băieții ăștia nu vei fi și tu băgat în dosar”, a afirmat inculpatul.
    Inculpații din dosar sunt Emilia Lăcrămioara S., Iftene S., Ionuț Bogdan M., Costel L., Senin P., Marcel S. și Florin Cristian P. Instanța se va pronunța în dosar pe data de 20 noiembrie. „Stabilește termen pentru pronunțare asupra cauzei la data de 20 noiembrie 2014. Pronunțată în ședință publică astăzi, 12 noiembrie 2014”, se arată în soluție.
    Înșelăciunile au fost comise în 2013, an în care femeia a și fost arestată preventiv. În rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea sa în judecată se arăta că în perioada august-septembrie 2013, femeia, care locuia fără forme legale în Galați, a ajutat mai multe persoane, respectiv pe ceilalți șase inculpați din dosar, să comită trei înșelăciuni. În complicitate cu persoanele aflate după gratii, ea a creat un prejudiciu de 20.200 lei. Audiată fiind, femeia, care în prezent este arestată preventiv, a recunoscut comiterea faptelor. De asemenea, și un bărbat care făcea parte din grupare le-a povestit anchetatorilor ce și cum a făcut. Ceilalți nu au vrut să-și recunoască faptele.
Emilia Lăcrămioara P. a fost arestată în luna noiembrie a anului trecut după ce  polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani, sprijiniți de colegii lor din Galați, au făcut o percheziție acasă la ea, unde au găsit o sumă înseamnă de bani, pe care au și ridicat-o. Victimele au fost înșelate după ce au fost anunțate că rudele lor au avut accidente de circulație și au nevoie de bani. Sumele au fost depuse în conturi, de unde au fost scoase de Emilia Lăcrămioara P.
Persoanele care le-au sunat pe femeile înșelate s-au dat drept comisari de poliție ori avocați. Femeia care a dat cea mai mare sumă de bani, respectiv Sanda Z., a fost sunată de un așa-zis „comisar de poliție”, care i-a spus că fiul ei are nevoie de bani pentru că a fost implicat într-un accident rutier. Focșăneanca nu a stat pe gânduri și a spus că dă banii ceruți. După ce s-au înțeles la telefon, la ușa femeii a sunat o persoană care s-a recomandat ca fiind „șoferul comisarului”. Acesta a spus că a venit după bani, iar femeia i-a dat 17.000 lei! Abia după ce a dat banii, s-a gândit să-și sune fiul. După discuția cu acesta, ea și-a dat seama că a fost înșelată. Atunci a sunat la poliție și a reclamat fapta.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?