Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Seminar de Taekwondo cu maestrul Vlad Voicu


Sâmbătă – 8 noiembrie, sportivii de la Clubul Sportiv Addras Taekwondo au avut deosebita onoare de a se întâlni cu unul dintre pionierii Taekwondo WTF din România, maestrul care a pus bazele acestui sport olimpic la Focșani, prof. Vlad Voicu (alias DA’LEE), maestru internațional cu gradul de 4 Dan.
    În urmă cu 15 ani, văzând dorința și pasiunea cu care o mână de oameni practicau acest sport în condiții absolut improprii, fără echipament adecvat și fără îndrumarea necesară, profesorul Vlad Voicu s-a oferit să ajute în mod gratuit cu know-how, logistică și echipament specific.
    Astfel, în decursul anilor 1999-2001, însoțit de cei mai buni sportivi de la A.S.  Dragon Taekwondo București (fondat de către acesta), a suținut câteva stagii de pregătire la Focșani, facilitând totodată participarea sportivilor din orașul de pe Milcov la evenimente sportive naționale de taekwondo wtf  (Campionatul Național 1999, Cupa Oltenia 1999, Campionatul Național 2000 etc), fiind făcuți astfel primii pași către performanță în acest sport.
    Revenind după o lungă absență în orașul nostru, maestrul a fost încântat să vadă faptul că au fost făcuți pași importanți, atât sub aspectul pregătirii sportivilor, cât și al bazei materiale.
    Totodată, fiind expert și în arta tirului cu arcul, marele maestru Vlad Voicu a oferit copiilor prezenți o demonstrație de o mare acuratețe, făcând totodată un periplu istoric al acestei arme redutabile folosite din cele mai vechi timpuri. Astfel, micuții sportivi au putut admira și „vedea la lucru” o copie fidelă a arcului lui Ștefan cel Mare, dar și un arc corean care, în ciuda dimensiunilor foarte mici, este unul dintre cele mai puternice din lume, fiind confecționat din lemn de esență tare, cu inserții din tendon de animal.
    „Sunt onorat că mă aflu din nou la Focșani, la invitația unuia dintre elevii mei, Maestrul Adrian Dochioiu, fiind plăcut surprins de nivelul ridicat al sportivilor de la C.S. Addras taekwondo. Totodată, observ că aici au fost create condiții de standard occidental, cu echipament și materiale moderne, existând toate premisele pentru performanță. Cred că este printre puținele săli de arte marțiale din România, care beneficiază de astfel de dotări”, a precizat profesorul Vlad Voicu.
    Seminarul a fost și un important test de verificare pentru câțiva dintre cei mai buni sportivi din cadrul clubului care, la finalul acestei luni, vor participa la un turneu foarte puternic – Cupa Ambasadorului Republicii Coreea, ce va avea loc la Sofia.
Mai multe detalii referitoare la activitatea clubului focșănean, pe site-ul oficial www.addras.ro.

Comunicat primit de la reprezentanții Clubului Sportiv Addras Taekwondo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?