Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Trofeul IMM pentru cea mai profitabilă firmă a revenit Pandora Prod


Firma de confecții Pandora Prod este cel mai profitabil agent economic din Vrancea, potrivit Topului IMM dat publicității ieri în cadrul unui eveniment organizat, ieri, la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focșani. Clasamentul a fost realizat de Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vrancea în baza bilanțului contabil depus la Ministerul de Finanțe.

    Trofeul IMM pentru cea mai profitabilă firmă din Vrancea a fost acordat societății de confecții Pandora Prod. Cele mai bune firme vrâncene au fost premiate, ieri, în cadrul unui eveniment festiv organizat la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focșani. Clasamentul a fost realizat de Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vrancea în baza bilanțului contabil depus la Ministerul de Finanțe, respectiv a profitului brut. La eveniment au fost prezenți primarul Decebal Bacinschi, Marian Filimon, președintele Federației Patronatelor IMM din Regiunea Sud-Est, Vasilica Zaharia, inspectorul general al Inspectoratului Åžcolar Județea, Nicolae Birjaru, directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, sucursala Focsani, lideri de sindicat, oameni de afaceri.
    După eveniment a urmat o degustare de vinuri produse la Odovitis Jariștea și Viticom Panciu. Au fost acordate premii pentru susținerea mediului de afaceri primarului Decebal Bacinschi și președintelui Patronatului IMM Vrancea, Ion Roman. „Vrem ca statul să reducă fiscalitatea, să dezvolte investițiile. Să fie redus TVA cel puțin până la 19%. Vrem mai puține controale, dar și mai rare. Ne dorim ca accesul la fondurile europene să fie mai facil. Foarte multe fonduri rămân necheltuite pentru că sunt programe pe care nu le știm”, a spus Ion Roman, președintele PIMM Vrancea.
    Primarul Decebal Bacinschi i-a felicitat pe patroni pentru munca depusă, dar, totodată, i-a rugat să se implice activ în pregătirea profesională a elevilor din liceele focșănene. Edilul a arătat că în Focșani sunt colegii și licee care pot pregăti elevi în mai multe domenii de activitate, industrie ușoară, lemn, prestări servicii, agricol, construcții. „Veniți cu propuneri privind organizarea unor clase de elevi care, la terminerea liceului, școlii, să poată fi angajați în meseriile pe care dumneavoastră le desfășurați. Veniți cu propuneri și încercăm și noi, împreună cu Inspectoratul Åžcolar, să ne pliem pe meseriile de care dumneavoastră aveți nevoie”, a afirmat primarul Bacinschi. Acesta a arătat că Focșaniul este unul dintre puținele municipii unde agenții economici nu au suficientă forță de muncă și trebuie să angajaze oameni din orașele vecine, de la Mărășești, Rm. Sărat. 

   „În 2015 nu vor fi majorate taxele și impozitele”

    Patronii vor ca autoritățile să își îndrepte privirea către ei și să le acorde respectul pe care îl merită. Președintele Federației Patronatelor IMM din Regiunea Sud-Est, Marian Filimon a arătat că, deși mai sunt și „uscături”, majoritatea întreprinzătorilor sunt oameni onești, care muncesc din greu pentru a asigura un loc de muncă angajaților, oameni care și-au ipotecat casele, s-au împrumutat la bănci pentru a obține banii necesari funcționării afacerilor. În acest context, Marian Filimon a amintit de ultima discuție purtată cu premierul Victor Ponta care a promis că, în 2015, nu vor fi majorate taxele și impozitele pentru mediul de afaceri. „Sperăm și vrem de la guvern să nu aplice nicio măsură cu impact pentru mediul economic fără ca aceasta să fie discutată cu noi, vrem ca orice decizie să fie însoțită de un studiu de impact”, a afirmat Marian Filimon. Totodată, acesta a subliniat că este nevoie de o restructurare a sistemului de taxe și impozite din România, care trebuie schimbat din temelii.

    Firme din Vrancea, premiate la nivel național

    În cadrul Topului IMM au fost premiate și firmele care s-au clasat pe locul întâi la nivel național în domeniul lor de activitate, conform codului CAEN. Premiile au fost obținute de Texdata – comerț îmbrăcăminte și Balcanic Stretch-fabricarea maselor plastice, la categoria microîntreprinderi. La întreprinderi mici, au fost obținute premii de SC Natura Å¢ifești – cultura strugurilor și Consinterfin Slobozia Ciorăști -creșterea porcinelor. Premii speciale acordate de Patronatul IMM au fost atribuite firmelor Pandora Prod-investiții, Roșca Conf -export, Tricotton Junior Panciu-calitate, Certimpex Focșani- creare locuri de muncă. Diplome de excelență în afaceri au fost acordate oamenilor de afaceri Kim Ostergaard -Premium Porc, Georgică Iacob-Ceproinv, Vasile Bută – Podgoria Cotești, Victor Istrate – Vinexport Trade Mark, Vasile Bordea – Aurora Com, Constantin Buscă – Diplomatic Oil, Ion Martiș – Diplomatic Internațional, Rodica Antal – Ray Com Mode, Ionuț Åžtefan – Balcanic Prod. Au mai fost acordate premii pentru reprezentanții mass-media dar și viticultorului Costel Croitoru, de la Cîrligele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?