Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Conservatorii vrânceni: Victor Ponta este varianta câștigătoare pentru Vrancea


Membrii organizației vrâncene a Partidului Conservator s-au întâlnit, vineri, cu patru secretari de stat din Guvernul României – Cătălin Olteanu, de la Ministerul Economiei, Cristian Cosmin, de la Ministerul Tineretului și Sportului, Codrin Scutaru, de la Ministerul Muncii, și George Brezoi, de la Departamentul pentru IMM-uri. „Victor Ponta trebuie să fie președintele României pentru că este tânăr, un om cu viziune, pentru că ne reprezintă pe noi, ca români, pentru că a demonstrat în doi ani și jumătate că știe să facă treabă”, a afirmat președintele PC Vrancea, Ionel Cel Mare.

    Conservatorii vrânceni s-au întâlnit, vineri, cu patru secretari de stat din Guvernul României – Cătălin Olteanu, de la Ministerul Economiei, Cristian Cosmin, de la Ministerul Tineretului și Sportului, Codrin Scutaru, de la Ministerul Muncii, și George Brezoi, de la Departamentul pentru IMM-uri. Întâlnirea a fost condusă de liderul organizației județene a Partidului Conservator, Ionel Cel Mare care le-a mulțumit membrilor de partid pentru efortul depus la campania electorală din primul tur, unde s-a obținut un rezultat bun la nivelul județului.
    Președintele organizației a subliniat însă că urmează o săptămână de campanie electorală, o săptămână de luptă. „Dacă în turul întâi ne-am gândit că urmează turul al doilea, acum nu mai este decât o singură variantă. Varianta câștigătoare este ca Victor Ponta, cel susținut de Alianța PSD-UNPR-PC, să fie președintele României. Trebuie să fie președintele României pentru că este tânăr, un om cu viziune, pentru că ne reprezintă pe noi, ca români, pentru că a demonstrat în doi ani și jumătate că știe să facă treabă. În calitate de premier, de șef al Executivului, a demonstrat românilor că este un bun mediator, că este un om care știe să unească românii, care știe să îi asculte pe români și despre care niciodată nu am auzit niciun fel de discuții, provocate în Guvern de către premier. Discuțiile din guvern sunt constructive, așa cum este normal să fie, dar niciodată nu au fost discuțiile care să creeze discordie, vrajbă în sânul guvernul așa cum președintele actual, care conduce țara de zece ani, a semănat discordie între Executiv-Parlament, Executiv-presedinție”, a spus președintele PC Vrancea, Ionel Cel Mare. 
    Secretarul de stat Cătălin Olteanu, de la Ministerul Economiei le-a transmis membrilor organizației că rezultatul alegerilor trebuie să fie unul singur pentru că premierul Victor Ponta a demonstrat că merită votul românilor.  „Sunt ferm convins că și bătălia de săptămâna viitoare va fi câștigată. Este mult de luptă, dar rezultatul nu poate fi decât unul singur”,  a spus secretarul de stat Cătălin Olteanu.

     „Avem nevoie de o prezență la vot cât mai mare”

    Secretarul de stat Cristian Cosmin a declarat că organizațiile Alianței PSD-UNPR-PC din fiecare localitate trebuie să se mobilizeze, iar activiștii de partid trebuie să convingă un număr cât mai mare de vrânceni să vină la alegerile din 16 noiembrie și să îl voteze pe Victor Ponta. „Sper ca și în Vrancea să avem un scor pentru Victor Ponta de peste 60%. Depinde foarte mult de dumneavoastră, de cum vă mobilizați și cum reușiți să îi convingeți atât pe colegii noștri dar și pe cei care sunt mai puțin hotărâți să vină la vot în număr cât mai mare. Avem nevoie de o prezență la vot cât mai mare pentru a putea ca rezultatul la vot să fie cât mai aproape de ceea ce ne propunem”, a spus secretarul de stat Cristian Cosmin.
    Acesta a precizat că românii trebuie să aleagă între doi oameni care au profiluri diferite. „Trebuie să facem o diferență foarte clară între un primar, un organizator, care poate face performanță pe plan local, dar care cu siguranță nu are experiență în a conduce o țară, nu are experiență în politica externă, nu are experiență în domeniul securității și siguranței naționale, lucruri pe care actualul premier Victor Ponta le cunoaște foarte bine, le-a însușit și le stăpânești foarte bine”, a subliniat secretarul de stat. Acesta spune că probabil acesta este și motivul pentru care se încearcă tot felul de tertipuri de către echipa lui Iohannis pentru a evita dezbaterile televizate. „Vrea organizarea lor în diferite universități. Eu știam că universitățile se ocupă de educația studenților, de tot ceea ce înseamnă programe educaționale, nu cu dezbateri televizate, dezbateri între candidați și în niciun caz cu politică. Dezbaterile se fac într-un studio de televiziune și cu siguranță că vor avea loc, indiferent că domnul Iohannis vrea sau nu să participe. Sperăm ca rezultatul dezbaterilor să arate că există o singură opțiune de vot și aceasta este Victor Ponta”, a precizat, secretarul de stat Cristian Cosmin, de la Ministerul Tineretului și Sportului.

   Programe pentru finanțarea micilor firme

    Conservatorii au arătat că principala diferență între cei doi candidați o reprezintă rezultatele obținute. Iohannis este susținut de foștii membri ai Guvernului Boc, adică cei care au tăiat salarii, pensii, au închis spitale, iar Guvernul condus de Victor Ponta a reparat aceste nedreptăți. „Cel mai bine este să vorbești despre rezultate. Să le vedem comparativ : unii închid spitale, alții deschid spitale, unii taie pensii, alții le dau înapoi, unii taie salarii, alții le dau înapoi”, a afirmat secretarul de stat George Brezoi, de la Departamentul pentru IMM-uri.
    Acesta a arătat că Guvernul a reușit în acest an să obțină o finanțare europeană de circa 140 milioane euro pentru două programe naționale prin care sunt sprijinite micile afaceri din România. Tinerii întreprinzători pot primi bani dacă angajează tinerii absolvenți ai unităților de învățământ sau pentru afacerile nou înființate. Sunt 40 milioane euro atrase pentru plata salariilor tinerilor absolvenți, adică statul plătește integral salariul pentru tinerii absolvenți din 2014, în cuantum de până la 900 lei pentru absolvenții de studii medii și până la 1300 lei pentru absolvenții de studii superioare, la care se adaugă contribuțiile către stat. „Avem un buget pentru 6400 noi locuri de muncă. Am constatat acest punct nevralgic, că tinerii absolvenți fac primul drum către Agenția de șomaj deoarece angajatorii se feresc de absolvenți. În primul an acești tineri absolvenți nu aduc plusvaloare, trebuie formați, mai blochează un om și atunci am decis să intervenim asupra acestui punct. Orice firmă care dorește să angajeze absolvenți din 2014 o poate face astăzi. Programul este în vigoare de la sfârșitul lunii august și sper să integrăm cât mai mulți tineri pe piața muncii”, a explicat secretarul de stat George Brezoi.
    În cazul celui de al doilea program, se finanțează firmele de tip start-up. Adică statul plătește până la 25 mii euro pentru un plan de afaceri iar fondurile alocate sunt pentru circa patru mii de firme la nivel național. Secretarul de stat George Brezoi a amintit de cuvintele regelui Mihai spuse la tribuna Parlamentului: „Èšara nu o moștenim de la părinți ci o împrumutăm de la copii”.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?