Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO și GALERIE FOTO: Nicoleta Joghiu a terminat Pedagogicul la Focșani, iar acum e studentă, model și a filmat alături de Glenn Close


Nicoleta Joghiu este studentă în anul III la Universitatea din București, Facultatea de Administrație și Afaceri. A fost elevă la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” din Focșani, iar apoi a urmat ciclul liceal la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. O fire energică, prietenoasă, foarte comunicativă și plină de viață, Nicoleta a ajuns să cocheteze cu lumea modelingului din întâmplare.

Desenul și lectura, hobby-urile sale   

     Pasiunile sale din copilărie, hobby-urile au fost cu totul altele decât ceea ce face în prezent. „Pasiunea mea a fost dintotdeauna desenul-pictura, unde am obținut numeroase premii pe vremea când eram elevă. Nu am mai pictat de mult timp, acum fac doar schițe. Îmi place arta! Arta prin culoare, prin formă, are atâtea de spus. Îmi place, de asemenea, lectura. Să citesc. Cartea reprezintă informație, iar informația te ajută să evoluezi, să crești intelectual. Fie că e vorba de romane de dragoste, de poezie, de SF, de istorie, de articole științifice, indiferent de subiect, citiți!”, îi îndeamnă Nicoleta pe tineri.

    Așa cum menționam anterior, tânăra nu și-a propus să fie model, nu a ales asta. Recunoaște că de mică le admira pe fetele pe care le vedea la televizor și își dorea să fie în locul lor, acolo, în lumina reflectoarelor. I se părea o altfel de lume, una fascinantă. Timpul a trecut, iar Nicoleta a uitat de această lume fascinantă. „Nu m-am mai gândit să intru în modeling. Nu aveam încredere în mine, consideram că nu sunt destul de frumoasă pentru așa ceva.” Când avea 19 ani, o fată care era model a abordat-o și a invitat-o la un casting de patru ori, iar Nicoleta și-a dat o șansă abia la ultima invitație. Și i-a plăcut modelingul. Și a decis să continue.  „Ce este amuzant? Faptul că m-am dus abia a patra oară la casting, doar pentru simplul fapt că îmi era rușine de fata aia. Îmi era dragă, de fiecare dată îi spuneam că o să vin și de fiecare dată nu mă duceam. A fost o pură întâmplare că am ajuns să cochetez cu lumea modelingului. Am început cu catwalk-ul. Îmi plăcea să fiu pe podium, să fiu în centrul atenției. Îmi plăcea să fiu admirată, așa că am rămas în lumea asta.”, mărturisește fata. În prezent, face shooting-uri și prezentări de modă. Ce reprezintă modelingul pentru ea? „Pentru mine modelingul înseamnă frumusețe, finețe, rafinament. Dar și multă muncă, oboseală. E o altă lume și nu oricine are acces la ea. Se rupe de cotidian, de obișnuit. Are multe tentații.” În ciuda tentațiilor și a neobișnuitului, Nicoletei îi place ceea ce face. E de părere că o reprezintă.

Modelingul nu e o prioritate

    Totuși, nu s-a gândit să facă o carieră în domeniu, deoarece nu reprezintă o prioritate pentru ea. Are planuri de viitor, dar tot pe latura artistică. „Frumusețea e trecătoare. Sufletul și ceea ce ai în cap rămân pentru totdeauna. Știi ce mi-a plăcut dintotdeauna să fac? Să predau. Să fiu profesoară de limba engleză.”, mărturisește Nicoleta.
    Inițial, a avut două colaborări de scurtă durată, cu două agenții de modă din București, însă job-ul nu era bine plătit așa că a decis să încheie colaborarea. A văzut pe Facebook un anunț. „Se căuta un model cu părul lung, ochi mari, pomeți proeminenți și buze cărnoase pentru un shooting. Așa l-am cunoscut pe un bun prieten de-al meu, un fotograf grozav, plin de idei, dedicat pasiunii sale, Cristian Icleanu. Cu el am avut primul shooting.” După, a postat pe Facebook poze, iar de aici a început totul, iar propunerile au început să apară. A decis să facă totul pe cont propriu și a reușit fără o agenție în spate.

Prezentări pentru Cătălin Botezatu, Minelli, Noire

    A cunoscut treptat oameni extrem de bine pregătiți, profesioniști, dedicați, cu care a colaborat și a rămas prietenă pe partea de hair&make-up, fotografii. A prezentat ținute pentru Cătălin Botezatu, Minelii, BCBG. „Am pozat cu Alexandru Zainea, Adrian Pleșea, Dacian Foldi, Cristian Icleanu, Vlad Mihăilescu. Am pozat în ținutele de basm ale minunatei Mimi Chipăilă. Am pozat pentru Femina, Chanttal ro, Dasha. Am prezentat pentru Noire, Cătălin Botezatu, Cati Dogaru, Alfaparf Milano, Clara Rotescu, BCBG, Minelli, Rosa Clara și multe altele”, spune tânăra. De asemenea, Nicoleta Joghiu a avut și trei apariții în clipuri muzicale: De ce iubim- Direcția 5 și piesele Goală și Milionar în zâmbete, ale lui focșănean- Alexandru Grozavu, cunoscut sub numele de Donk, în colaborare cu Alin Văduva.
    Recent a avut o colaborare cu un alt muzician, tot focșănean, despre care Nicoleta mărturisește că te lasă „Wow!”. Este vorba de George Sava, cunoscut în afară, care vine cu un concept inedit în muzica românească. Nici industria filmului nu-i este străină. A filmat alături de Glenn Close într-un film ce va apărea în 2016-2017. De la toți cei pe car e i-a cunoscut, Nicoleta a învățat câte ceva.
    Părinții o susțin în ceea ce fac și sunt de acord, atâta timp cât tânăra își continuă studiile, mai ales că știu de faptul că modelingul nu e o prioritate a tinerei. Și prietenii îi sunt alături, ba chiar fac și glume pe seama sa. „Îmi spun că o să ajung prea celebră și nu o să-i mai bag în seamă!”, spune zâmbind.

Nu a făcut niciun sacrificiu de dragul modelingului

    Când spui model și modeling, toată lumea se gândește la perfecțiune, slab, diete stricte, sacrificii. Nicoleta Joghiu mărturisește că nu a fost nevoită să facă niciun sacrificiu pentru ceea ce face. „E mult de muncă, e foarte obositor. Pentru o poză și două minute de prezentare se depune o muncă istovitoare. Eu îmi aleg oamenii cu care colaborez, eu fac regulile cum s-ar spune. Sincer, mie nu mi s-a spus niciodată să slăbesc. Nici agențiile de modă cu care am colaborat, nici fotografii sau designerii. Și nici nu am auzit să i se spună acest lucru unui coleg sau unei colege. Nu am auzit încă în România de înfometare, diete stricte la modele. Se cere un corp frumos, tonifiat, cu forme sau fără. Depinde”, spune aceasta. Din perspectiva sa, ceea ce contează foarte mult la un model este atitudinea, fără de care atuu-rile fizice nu ar conta.
    Focșăneanca spune că modelingul nu a schimbat-o și a rămas aceeași, fapt ce poate fi confirmat de cei care o cunosc, iar ceea ce face a ajutat-o foarte mult la capitolul încredere în sine, ea fiind foarte realistă în ceea ce privește fizicul său. „Știu foarte bine ce îmi lipsește și știu și care îmi sunt atuu-rile.” În ceea ce privește câștigurile, Nicoleta mărturisește că pentru un model începător, sumele sunt foarte mici, iar ea la început, făcea shooting-uri gratuit, un soi de muncă voluntară, deoarece era conștientă că doar așa va reuși să se promoveze. „Când devii cunoscut, îți faci tu prețul. Un prieten spunea: «Dacă un prieten de-al meu meu mă roagă să-l ajut să mute o scândură trei pași mai încolo, eu îi cer cinci lei. De ce? Pentru că e munca mea și orice muncă trebuie răsplătită!» Și are dreptate.”
    Tânăra focșăneancă a avut parte și de experiențe mai puțin plăcute, care i-au rămas întipărite în minte. „Am făcut un shooting, o colaborare cu o casă de modă. La negocieri, păreau oameni foarte ok. Negocierea e una, practica alta. Am pozat într-o zi caniculară de vară opt ore, în care nu am luat nici o pauză, nici măcar cinci minute. Cum mă așezam pe scaun, auzeam: Hai să pozăm!”, își amintește și povestește zâmbind.
    Ce le sfătuiește Nicoleta pe fetele care vor să înceapă o carieră în domeniu? Să meargă la o agenție, în primul rând, însă „Atenție! Nu la cele la care trebuie să plătiți voi înscrierea. Alea sunt înșelătorii. Agențiile serioase nu percep taxe de înscriere. De acolo, totul depinde strict de voi. Tentațiile sunt mari, trebuie să aveți capul pe umeri!”

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?