Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Peste 350 mii buletine de vot pentru alegerile prezidenţiale în Vrancea


Mâine dimineață începe în Vrancea distribuirea celor 350.882 buletine de vot pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie. Distribuirea buletinelor de vot se va face, ca și la celelalte acțiuni electorale, pe localități, în baza unei programări. Ieri, Biroul Electoral Județean a organizat o întâlnire cu președinții și locțiitorii secțiilor de votare din județ la care au fost prezentate informații despre alegerile de duminică. În localitățile vrâncene sunt organizate 358 secții de votare. Lista completă a secțiilor de votare, cu străzile repartizate, este publicată pe site-ul Instituției Prefectului.
    Cei care nu au fost prezenți la instruirea de ieri pot viziona filmulețul postat pe site-ul bejvrancea.ro. Aici sunt oferite detalii despre procedurile care trebuie respectate în ziua alegerilor, precum transmiterea prezenței la vot, interdicția utilizării telefoanelor în scopuri personale. Președinții secțiilor de votare trebuie să raporteze prezența la vot la orele 10, 13, 16, 19 și 21. Cei de la STS le oferă în clipul video informații clare despre modul în care trebuie făcută raportarea, intervalul orar, modul de completare a SMS-urilor
    Potrivit unei situații de la Autoritatea Electorală Permanentă, la primul tur al alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie sunt așteptați să voteze 319.351 vrânceni. Numărul de cetățeni înscriși pe listele electorale permanente va crește două săptămâni mai târziu, la al doilea tur de scrutin, când pe liste sunt înscriși 319.514 alegători vrânceni. Numărul de alegători a fost transmis de Autoritatea Electorală Permanentă, care amintește că listele electorale permanente sunt întocmite și tipărite de primari, pe baza datelor și informațiilor cuprinse în Registrul Electoral.
    Potrivit AEP, diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în registrul electoral aferent localităților conduse de aceștia și a importurilor de date programate de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte din cadrul MAI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?