Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Contrabandistul de țigări rămâne în arest



    Ilie Ciprian G., tânărul din Suceava prins cu țigări de contrabandă la Focșani,  rămâne în arest. Asta pentru că judecătorii Tribunalului Vrancea i-au respins, ieri, contestația formulată împotriva încheierii de ședință din data de 27 octombrie, a magistraților Judecătoriei Focșani, prin care s-a menținut starea de arest preventiv. „Respinge contestația declarată de inculpatul-contestator Grecu I. C., în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă (…) împotriva încheierii din data de 27.10.2014 a Judecătoriei Focșani pronunțată în dosarul nr.14224/231/2014/a1, ca nefondată. (…) obligă inculpatul-condamnat la 200 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 100 lei reprezentă onorariul apărătorului din oficiu. Definitivă”, se arată în soluția instanței de judecată.
    Tânărul, care mai are o condamnare cu suspendare tot pentru contrabandă cu țigări, a fost arestat preventiv la finele lunii trecute, după ce în mașina pe care o conducea au fost descoperite 7.900 pachete cu țigări. Cele două persoane din autoutilitară au precizat că o persoană necunoscută le-a rugat să aducă țigările la Focșani și să le lase într-o parcare. Au recunoscut că știau ce transportă, dar și că țigările sunt de contrabandă. 
Miile de pachete cu țigări au fost găsite într-o dubă înmatriculată în Bulgaria, care a fost oprită în trafic pe strada Mărășești din Focșani. Sucevenii nu au putut prezenta documente de proveniență a țigărilor. „La data de 26 septembrie a.c., ora 20.35, pe strada Mărășești din municipiul Focșani, polițiștii au depistat în trafic o autoutilitară în care se aflau G. Florin Dumitru, de 29 ani, și G. Ilie Ciprian, de 27 ani, ambii din municipiul Suceava, județul Suceava. În urma controlului efectuat mașinii, într-un compartiment ascuns în podea au fost găsite 7.419 pachete de țigări, pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență și care erau marcate cu timbru de Ucraina. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă și deținere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal, pachetele de țigări fiind confiscate în vederea continuării cercetărilor”, au precizat polițiștii la momentul efectuării percheziției.
Împotriva celuilalt tânăr cercetat în dosar a fost luată măsura controlului judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?