Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO şi GALERIE FOTO: Al Bano şi Saragossa Band, spectacole de excepţie la „Bachus” 2014


Serile de sâmbătă și duminică i-au adus pe vrânceni în Piața Unirii din Focșani, în ciuda frigului. Pe scena Festivalului Bachus au urcat rând pe rând vedete din România, dar și din străinătate, precum membrii formației germane Saragossa Band, și celebrul cântăreț italian Al Bano. Festivalul Internațional al Viei și Vinului s-a încheiat cu un impresionant spectacol de lasere, muzică și artificii.

    Atmosfera a fost incendiară sâmbătă seara, în Piața Unirii din Focșani, în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului. Deși a fost o seară friguroasă, numărul vrâncenilor care au ieșit din case și au venit în Piața Unirii pentru a lua parte la spectacol a fost destul de mare. Oamenii s-au postat lângă scenă și nu au mai plecat până la finalul concertului. După membrii Ansamblului Folcloric „Èšara Vrancei”, pe scena din Piața Unirii au urcat Oana Radu și dansatorii ei. „N-am mai fost niciodată la Focșani, acum este pentru prima oară și mi-am dorit acest lucru. Este foarte frig, nu mă așteptam, dar sper ca publicul să fie călduros. Tuturor celor care au venit în seara asta la spectacol le urez numai bucurii, sănătate, fericire și multă căldură în suflete și nu numai. Vă pup”, le-a transmis Oana Radu focșănenilor. Apoi, Romică Èšociu și Cornel Palade au cântat și ei împreună cu focșănenii și s-au ținut de glume, așa cum fac de obicei, spre amuzamentul celor prezenți în Piața Unirii.

    După ei, a venit rândul celor de la Super Trooper să facă spectacol. Formație nou înființată, soliștii trupei au interpretat cele mai cunoscute piese ale anilor ’70, piese care au fost pe placul publicului, care nu a ezitat să le fredoneze împreună cu membrii formației. „Show-ul din această seară a celor de la Super Trooper se numește „Superstars Tribute”, iar în cadrul acestuia vor fi interpretate cele mai importante piese ale anilor ’70. Este vorba de exuberanța acelor ani, care se dorește a fi pusă în scenă pentru publicul tânăr. Practic este vorba despre un „remember” al acelor ani. Denumirea vine de la renumita piesă a trupei Abba. Este un proiect al Casei de Producție K1 Production”, a precizat Daniel Alexandrescu de la K1 Production.
    Băieții de la Fly Project și cele două dansatoare au încins atmosfera. Publicul a cântat împreună cu ei, i-au aplaudat, iar tinerii veniți în Piață au țipat cât i-au ținut plămânii după idolii lor. „Nici nu ne mai amintim a câta oară este când venim la Focșani. Am fost de multe ori și de multe ori chiar la Festivalul Viei și Vinului. Vinul este ghiurghiuliu aș putea spune. Eu n-am depășit faza de must. Nu beau vin că am ceva probleme. Publicul este mereu excepțional”, a spus solistul trupei Fly Project. În continuare, atmosfera a fost întreținută de Guess Who.

   

  Saragosa Band, show de excepție

    Ultima formație, care a urcat sâmbătă seara pe scena din Piața Unirii, a fost formația de muzică pop germană Saragossa Band. Înainte de a încânta publicul focșănean cu piesele lor, membrii formației germane au discutat cu reporterul „Monitorul de Vrancea” depre concertul de la Focșani, dar și despre vinurile noastre. Ne-au spus că au fost de nenumărate ori în România, dar nu și la Focșani, dar și că au gustat din vinurile produse în Vrancea. „Este pentru prima oară când venim aici, dar în România am mai fost poate de 10-15 ori. La Focșani este pentru prima dată. Sigur că am încercat și vinul, iar vinul roșu este prea dulce pentru noi. De obicei bem vin roșu sec, acesta este prea dulce, dar e ok. Noi punem și apă și este bine”, a spus solistul formației Saragossa Band.
    Întrebați dacă vor lua câteva sticle cu vin în Germania, unul dintre artiști ne-a spus că le va bea aici pentru că este greu cu avionul unde trebuie să plătești dacă depășești anumite kilograme la bagaj, în timp ce un coleg l-a completat spunând că el are loc și că dacă primește câteva sticle le va duce în Germania și va face o petrecere. „Mereu este o problemă atunci când călătorești cu avionul, în sensul că dacă bagajele sunt mai grele de 20 de kilograme, trebuie să plătești. Deci este mai bine să bem vin aici decât să luăm cu noi”, a spus amuzat solistul formației. Un alt membru al formației l-a completat pe colegul său spunând că „vreau să răspund corect la ceastă întrebare. Am foarte mult spațiu în geantă și dacă aveți câteva sticle cu vin, fără probleme le duc în Germania să dau apoi o petrecere”.
    Despre concertul de aseară, membrii trupei au spus că urma să fie unul minunat. „Va fi un concert minunat, dar problema este că e frig. De fapt frigul nu este o problemă, ci vântul este o mare problemă, în special pentru chitariști. Ei vor fi cu degetele așa (pe corzi-n.r), dar vom reuși. Cred că scena este minunată. Am făcut probe de sunet și a ieșit bine. Vom vedea ce se va întâmpla. Sper că lumea va veni deși este frig”, au adăugat membrii formației germane.
    Deși au ajuns târziu în Focșani și nu au avut timp să viziteze orașul, membrii formației Saragossa Band ne-au spus că sunt ferm convinși că acesta este frumos. Un lucru este cert. Acela că le plac româncele. „Nu am avut timp să vizităm orașul pentru că am ajuns la ora 4 sau 5 (16.00-17.00-n.r), apoi am pregătit scena pentru concertul nostru. Luăm cina apoi ne pregătim pentru spectacolul care va începe”, a spus unul dintre membrii formației. Un alt coleg de-al său l-a completat și a spus amuzat că „mie îmi plac fetele”, în timp ce un alt membru al trupei a ținut să precizeze, tot amuzat „mie îmi plac băieții”.    
    Solistul formației Saragossa Band a explicat că și-au început cariera muzicală acum 38 de ani, iar prin anii 1983 aveau și câte trei concerte la București. A adăugat că de fiecare dată sunt entuziasmați când vin în România.  „Noi suntem o formație cu vechime. În anii ’80 când am fost la București aveam 3 concerte pe zi, iar oamenii ne știu, mai ales cei de vârsta noastră. Deci, de fiecare dată când am avut concerte ne-am distrat și de aceea ne-am întors mereu. Este foarte frumos să cânți aici, iar oamenii sunt minunați. Suntem foarte entuziasmați”, a încheiat membrul formației Saragossa Band.

 

  Duet Al Bano – Paula Seling

    Duminică, Lora, Anda Adam, Puya, Paula Seling și mult așteptatul cântăreț Al Bano i-au făcut pe focșăneni să aplaude și să cânte. „Atmosfera este foarte încălzită deși vremea nu ține cu noi. Este foarte friguț afară, dar oamenii au reacționat foarte tare, au reacționat super cool, au dansat, au cântat. La Focșani fetele sunt mai frumoase. Am mai venit și anul trecut și în alți ani, mereu am fost foarte bucuroasă să vin pentru că organizarea este excelentă. Felicitări organizatorilor pentru tot, scenă, sunet, public, ecrane, tot ceea ce fac aici este exact ce ne dorim noi artiștii și este exact genul de spectacol la care venim cu drag, cântăm pentru că aici totul este de calitate. Fanilor le transmit că îi iubesc, îi aștept pe facebook și să îmi rămână la fel de fideli ca până acum. Promit că o să scot numai piese bune, profit de ocazie și le spun încă de pe acum sărbători fercite. Tuturor le recomand să citească Monitorul de Vrancea, că au știri importante și adevărate”, a spus Anda Adam.
    Puya a chemat doi tineri pe scenă, pe care i-a invitat să cânte, iar publicului i-a cerut să-i aplaude sau să-i huiduiască, spectatorii aplaudându-i pe cei doi, în urma prestației scenice. Puya a mers în public la un persoană în vârstă și a întrebat dacă ascultă acest gen de muncă, răspunsul fiind afirmativ. „De fiecare dată vin și publicul mă primește cu plăcere. Am încercat vinurile din Vrancea și nota mea este de la zece în sus. Este o zonă cunoscută de vinuri bune. Mesajul meu către fani și oamenii care citesc Monitorul de Vrancea: le adresez toate cele bune. Si dacă tot se apropie Crăciunul le urez Sărbători Fericite”, a spus Puya.
    Prezentatorii spectacolului au fost Răzvan și Dani. „Suntem la ediția cu numărul 22 și cred că jumătate din ediții ne-au prins pe aici, ori ca însoțitori la început când eram tineri, ori ca prezentatori, ori ca invitați. Noi de obicei când trecem spre Moldova în sus oprim aici și luăm vin din Vrancea la pachet. Deci le cam știm. Nu pot să dau foarte multe detalii deoarece avem o sursă secretă. Bem de câteva minute un vin alb foarte bun, chiar trebuie să întreb ce soi este deoarece nu știu”, a spus Dani Oțil, prezentatorul spectacolului.  
  

 Orchestra lui Al Bano a cântat o parte din Imnul României, iar Paula Seling și Al Bano au interpretat mai multe melodii ale cântărețului italian în duet. Publicul a aplaudat și a cântat alături de cei doi. Al Bano a oferit autografe chiar de pe scenă și a fredonat o melodie alături de o fată care venise lângă scenă să-i ceară un autograf.   
 NU RATAÅ¢I ediția de mâine a cotidianului nostru pentru un interviu ÎN EXCLUSIVITATE cu Al Bano, care va vorbi despre România, românca ce lucrează pentru el în Italia și afacerea cu vin a familiei sale!

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?