Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Luptă împotriva corupţiei prin renunţarea la buzunare


Un renumit croitor din Asunción a lansat o linie de costume fără buzunare – nici la pantaloni, nici la haină – și a spus că această colecție reprezintă un act militant ce vizează denunțarea corupției din Paraguay. „Să aducem cinstea la modă!” și „un design anticorupție inovator” sunt texte care se regăsesc pe afișele publicitare expuse în cele nouă magazine din rețeaua „Marele Croitor Robert”, o marcă de lux din capitala paraguayană. „Costumul Ibañez” este cea mai nouă piesă din colecția primăvară-vară australă și reprezintă o referire la deputatul José Maria Ibañez din Partidul Colorado, o formațiune de dreapta, aflată la putere, urmărit în justiție pentru corupție, după ce a recunoscut că a aranjat lucrurile astfel încât servitorii din casele sale să fie plătiți de Parlament.
Comenzile se acumulează, a dezvăluit pentru AFP directorul-croitor Roberto Espinosa. După părerea sa, „oamenii invitați la recepții în prezența funcționarilor intenționează să poarte acest model pentru a afirma că sunt incoruptibili”. „Nu-mi pasă dacă voi pierde câțiva clienți din rândul funcționarilor. Această casă de modă a fost înființată de tatăl meu în urmă cu 70 de ani și nu am dus lipsă niciodată de clienți”, a subliniat acest croitor, creatorul oficial al ținutelor purtate de sportivii din naționala de fotbal a Paraguayului.
Înainte de Ibañez, o altă afacere de corupție a scandalizat, în 2013, Paraguayul, o țară săracă din America de Sud, reprezentând un fel de enclavă între Brazilia și Argentina. Deputatul Victor Bogado, pe atunci președintele Camerei Deputaților, o plătea cu 3.500 de dolari pe lună, în calitate de „asistent parlamentar”, pe bona care avea grijă de copiii săi.
Croitorul sud-american se pregătește să lanseze și o linie vestimentară feminină, denumită „Lady Ibañez”, după numele soției parlamentarului implicat în acel scandal.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?