Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Un mort și trei răniți într-un accident rutier produs la Adjud


Un tânăr de 34 de ani a murit, iar fratele său și alte două persoane, soț și soție,  au fost rănite, într-un accident rutier care a avut loc aseară, la ieșirea din municipiul Adjud. Victima, Ion Paul P., din comuna Urechești, județul Bacău, a murit în Camera de Gardă a Spitalului Municipal Adjud.
Evenimentul rutier s-a produs, ieri, în jurul orei 16.30, fiind implicate două mașini, un Logan, ce aparține unei companii de telefonie mobilă, și un Renault, ambele înmatriculate în județul Bacău. Din primele verificări ale polițiștilor rezultă că Loganul, care circula dinspre Adjud către Bacău, a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit violent cu autoturismul Renault, care circula regulamentar din sens opus.
În urma impactului, patru persoane au fost rănite, iar una dintre ele, respectiv o femeie de 58 de ani, pasageră în mașina care circula regulamentar, a rămas prinsă între fiarele controsionate. Prin urmare, la locul accidentului au ajuns, pe lângă ambulanțe, și pompierii adjudeni, care au intervenit pentru descarcerarea victimei. „Accidentul a avut loc la ieșirea din Adjud către Bacău și au fost implicate două autoturisme, ambele înmatriculate în județul Bacău. La fața locului a ajuns o ambulață SMURD și o autospecială cu modul de descarcerare, acesta din urmă intervenind pentru descarcerarea unei femei de 58 de ani, pasageră într-unul dintre autoturismele implicate în accident. Aceasta era conștientă și a fost transportată la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Adjud. La aceeași unitate medicală au ajuns și celelalte victime cu ambulanțele SAJ”, ne-a declarat căpitan Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    La Camera de Gardă a Spitalului municipal Adjud, pasagerul din Logan, care este fratele șoferului, a intrat în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, motiv pentru care a fost declarat decesul. Victimele din mașina care circula regulamentar, soț și soție, au primit îngrijiri medicale la Adjud, iar aseară urmau să fie transferate la Bacău. În ceea ce-l privește pe fratele mortului, acesta a refuzat internarea. „Persoana decedată a avut leziuni incompatibile cu viața, leziuni de organe interne, fracturi costale multiple și șoc hemoragic masiv. Femeia de 58 de ani are fracturi costale, fracturi membre superioare și traumatism membru inferior, dar este stabilă hemodinamic. Soțul acesteia, în vârstă de 63 de ani, are un traumatism minor de hemitorace drept și plăgi escoriate membru superior, iar fratele celui decedat a suferit traumatisme minore și a refuzat internarea. Femeia de 58 de ani și soțul acesteia vor fi transportați cu ambulanța la Spitalul din Bacău”, a precizat medicul ortoped Ciprian Bîrgu, din cadrul Spitalului municipal Adjud.
    Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz, urmȃnd ca în timpul anchetei să stabilească de ce a ajuns Loganul pe contrasens. Totodată, oamenii legii urmează să discute și cu șoferul autoturismului, care a scăpat ca prin minune cu răni ușoare. „Din primele verificări a rezultat că un autoturism marca Dacia Logan, în timp ce se deplasa pe direcția Adjud-Bacău, la ieșirea din municipiul Adjud a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism marca Renault, care circula regulamentar din sens opus. În urma accidentului, a rezultat rănirea a patru persoane, câte două din fiecare autoturism implicat, iar una dintre acestea a decedat ulterior. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cauzelor care au dus la producerea accidentului”, a precizat inspector Auraș Blidaru, de la Poliția municipiului Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?