Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevii de liceu, în campanie electorală


Liceenii care și-au depus candidaturile pentru a obține o funcție în cadrul consiliilor școlare ale elevilor vor putea, până pe data de 26 octombrie, să-și convingă colegii că ei sunt cei mai buni pentru a-i reprezenta. Candidaturile pentru consiliile școlare au fost depuse online, pe platforma suport Wedu.ro. Astfel, la sfârșitul perioadei de depunere a candidaturilor, pentru județul Vrancea au fost înregistrate un număr de 118 candidaturi, clasând județul nostru pe locul 13 în clasamentul național.
Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor au precizat că numărul de candidaturi depuse anul acesta este mult mai mare decât în anii precedenți. Cele mai multe candidaturi s-au depus în Focșani – 63, dat fiind faptul că aici sunt și cele mai multe licee, fiind urmat de Adjud, cu 18 candidaturi, Odobești și Panciu cu câte 13 candidaturi. Cele mai puține candidaturi s-au înregistrat la Vidra – 6, urmat de Mărășești cu 5 candidaturi.
În topul liceelor cu cele mai multe candidaturi, pe primul loc în clasament se află Colegiul Național „Unirea” – 9 la număr, pe locul al doilea s-a clasat Liceul de Arte „Gh. Tattarescu” cu 7 candidaturi, iar pe locul al treilea, la egalitate, se regăsesc Colegiul Național  „Al. I. Cuza”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” și Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, cu câte 6 candidaturi de fiecare.
Conform metodologiei de organizare a alegerilor, candidații nu trebuie să aibă notă la purtare mai mică de 8,50, să nu fie afiliat vreunui partid politic și să nu fie elev în clasă terminală.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?