Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

VIDEO şi GALERIE FOTO: Mica deltă a Vrancei. Concurs de pescuit sportiv la balta Pădureni Sud


Pescarii vrânceni au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la o competiție sportivă organizată la balta Pădureni Sud, în apropiere de Mărășești. Competiția a fost organizată pe parcursul a două zile și a avut ca scop prezentarea potențialului pe care îl are această baltă de pescuit. Repopulată cu peste 28 tone de pește, balta de la Pădureni Sud are toate atuurile pentru a deveni în perioada următoare una dintre destinațiile pescarilor sportivi din Vrancea și nu numai.

Este o mică deltă a Vrancei unde pescarii pot prinde aproape toate speciile care trăiesc în mediul sălbatic. Capturile din cele două zile de competiție arată că pescarii au motive să aleagă un drum până la Pădureni. Au fost capturi impresionante, cu crapi de peste șase kilograme, știuci, șalău, bibani sau roșioară. Arbitrul competiției a fost Toni Stanciu. „Am venit cu zece pescari mai renumiți ai județului pentru a demonstra că balta are pește. Pînă la această oră s-a luat șalău la două kilograme, babușcă la un kilogram, crap, știucă. Aici sunt știuci mari, pescarii care frecventau balta înainte știau că aici se prinde știucă, iar aceasta este perioada lor”, ne-a spus arbitrul Toni Stanciu.

    Închiriată pentru o perioadă de zece ani, balta are o suprafață de circa 30 hectare. Este foarte bine conturată, pe un fost braț al râului Siret. Relieful, vegetația, cu stuf, nuferi dar și fauna crează o mică deltă a Vrancei. Este considerată cea mai adâncă baltă de pescuit din Vrancea, în anumite zone având peste 12 metri adâncime. „Este o competiție inaugurală, premiile au constat în diplome care să arate care este cel mai bune pescar din Vrancea. Sunt invitați din toată țara, dar ne-am bazat pe pescarii locali. Balta am luat-o acum un an și jumătate, am populat-o cu aproximativ 28 tone de pește. Majoritatea sunt trofee, adică de la 12 kilograme în sus, dar și cu pește de cinci kilograme sau mai mici, în funcție de structura pe care am stabilit-o la început. Vom face pescuit sportiv contra cost, fără să stabilim acum un tarif. Peste circa o săptămână vom prezenta tarife, regulamente.

 Ca și specii, balta are foarte multă știucă, iar noi am populat-o cu crap românesc, crap oglindă, caras, dar, așa cum s-a văzut și în concurs, s-a prins și șalău, crap, biban, roșioară. Sunt aproape toate speciile care trăiesc în mediul sălbatic, e ca o mică deltă a Vrancei. Balta este foarte bine conturată. Are stuf, nuferi, lebede. Este o baltă adâncă, cu multe neregularități, se pretează la un pescuit așa zis sălbatic”, a spus Victor Butean, administratorul bălții Pădureni Sud. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?