Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Unui hoț i s-a interzis să frecventeze localuri unde se consumă alcool


Magistrații Tribunalului Vrancea au judecat, ieri, contestația formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani în cazul hoțului care a dat spargerea la Clubul CSM 2007 Focșani, acesta nefiind arestat preventiv de magistrații Judecătoriei Focșani. Contestația a fost admisă în parte, în sensul că împotriva lui George Lupu a fost luată măsura controlului judiciar pe perioada urmăririi penale, până la trecerea cauzei în etapa de „Cameră Preliminară”.
    „Admite în parte contestația promovată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, împotriva încheierii pronunțată de Judecătoria Focșani la 10.10.2014. Dispune luarea împotriva inculpatului Lupu George a măsurii controlului judiciar pe perioada urmăririi penale până la trecerea cauzei în etapa de «Cameră Preliminară». În temeiul art. 215 C.pr.pen inculpatul este obligat pe perioada luării măsurii să respecte următoarele obligații: – să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat pentru desfășurarea urmăririi penale; – să informeze organul de urmărire penală despre schimbarea locuinței; – să se prezinte la organele de urmărire penală ori de câte ori este chemat sau la organul de poliție desemnat; – să nu se deplaseze și să nu frecventeze între orele 19.00- 7.00 localuri publice unde se consumă băuturi alcoolice. Desemnează IPJ Vrancea – Biroul Supravegheri Judiciare- ca organ judiciar care să verifice respectarea obligațiilor «controlului judiciar» de către inculpat. Atrage atenția inculpatului asupra consecințelor nerespectării obligațiilor «controlului judiciar». Respinge cererea privind luarea măsurii arestării preventive. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care onorariul apărătorului din oficiu de 100 lei va fi avansat din fondurile M.J. Definitivă”, se arată în soluția instanței.
    George Lupu, care a prădat sediul Clubului CSM 2007 Focșani, a fost identificat săptămâna trecută de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani, apoi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au dispus reținerea sa pentru 24 de ore. Vinerea trecută el a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost respinsă ca neîntemeiată.
    La audieri, bărbatul  a recunoscut comiterea faptei. El a sustras bunuri în valoare de aproximativ 700 lei și nu este pentru prima dată când fură. Potrivit unor surse, anterior, el a fost condamnat de mai multe ori pentru furt, fiind eliberat  condiționat la data de 1 iulie. „La data de 7 octombrie a.c., polițiștii focșăneni au fost sesizați despre la fapul că în noaptea de 06/07.10.2014, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în incinta unui club sportiv din localitate, de unde au sustras mai multe bunuri. În urma activităților specifice desfășurate, a fost reținut L. George, de 49 ani, din localitate, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului cauzat”, au precizat polițiștii la momentul identificării hoțului. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?