Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

MESAJ DUR al lui ÎPS Ciprian la adresa preoţilor şi credincioşilor care „nu fac ascultare“


Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a avut un mesaj dur, marți, la adresa preoților, dar și a credincioșilor care „nu fac ascultare”. În cuvântul adresat oamenilor prezenți la hramul Catedralei Ortodoxe din Focșani, ÎPS Ciprian a declarat că a fost foarte neplăcut surprins de protestul organizat la Biserica „Sfântul Andrei” din Focșani, unde mai mulți enoriași au protestat cu pancarte, în urmă cu o lună de zile, nemulțumiți de faptul că preotul Giorgică Vatră ar fi urmat să fie mutat disciplinar la biserica din satul Făurei, comuna Garoafa. „Nu-mi venea să-mi cred urechilor ce aud. Credincioșii au fost induși în eroare de un profesor de istorie, teolog, care a scris banerele. Un grup de credincioși a venit apoi la Arhiepiscopie și le-am spus că o decizie pe care o ia chiriarhul nu poate fi răsturnată de credincioși. Oricum, eu iau deciziile în consultare cu consilierii, cu protoiereii. Dumneavoastră faceți ascultare față de mine, nu eu față de dumneavoastră, altfel nu mai suntem în ortodoxie. Am fost sunat de peste tot, chiar și din Australia, și întrebat despre acest subiect. Nu se poate așa ceva. Eu am autoritatea să-i leg, să-i opresc de la împărtășanie. Åži i-am îndemnat la pocăință publică și au făcut-o. Astfel putem arăta dușmanilor noștri, ateilor și sectanților, că credincioșii noștri au puterea de a admite că au greșit”, a precizat Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei în cuvântul adresat celor prezenți la hramul Catedralei Ortodoxe din Focșani.
    ÎPS Ciprian a mai spus că „dacă se mai întâmplă așa ceva, preotul va fi caterisit, în baza canonului 36 apostolic”. „Noi nu suntem biserică prezbiteriană, la noi există o ierarhie, fiecare face ascultare și cu toții față de Dumnezeu. Credincioșii mi-au spus că biserica este a lor, iar eu le-am spus că orice biserică este a lui Hristos. Dar trebuie să știe că eu pot lua ceva ce nu pot cumpăra cu bani, sfântul Antimis, fără de care preotul nu poate sluji”, a afirmat Înalt Prea Sfinția Sa.
    Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a declarat că se simte liber și poate răspunde la orice întrebare adresată cu bună credință. „Eu vin întotdeauna cu multă dragoste. Dumneavoastră sunteți odorul de mare preț pentru care eu voi da socoteală la Judecata de Apoi. Åži asta aștept de la toți părinții, de la sate și de la orașe, să vă slujească cu dragoste. Eu n-am venit să mă îmbogățesc, am doar două valize cu lucruri personale, celelalte sunt ale bisericii, dar mă implic ca să lăsăm ceva urmașilor, care să ne pomenească cu drag. Străduiți-vă să fiți buni credincioși„, a mai spus Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

30 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?