Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Atenție la momelile vaccinale pentru vulpi


Veterinarii vrânceni încep, săptămâna viitoare, campania de vaccinare antirabică a vulpilor. În prima etapă va fi realizată, împreună cu administratorii fondurilor cinegetice din județ, administrarea de momeli vaccinale la vizuină, iar până pe 29 octombrie va avea loc și distribuirea aeriană a momelilor vaccinale. Conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea a arătat că acțiunile sunt prevăzute în Programul strategic privind supravegherea, controlul și eradicarea turbării la vulpe în România.
    Veterinarii au făcut și un apel către cetățenii județului pentru a sprijini această campanie de vaccinare. „În această perioadă facem apel către populație să lase momelile în spațiile în care au fost distribuite.
În cazul în care un copil a mușcat dintr-o momeală, contactați pentru evitarea oricărui pericol, medicul de familie sau Direcția de Sănătate Publică Vrancea. Dacă se găsește o momeală al cărei ambalaj (înveliș) este desfăcut, spart sau distrus, cu mâinile protejate de mănuși plasați momeala într-o punga de plastic și anunțați medicul veterinar din cea mai apropiată localitate pentru a ridica momeala respectivă. Toți câinii vor fi legați sau ținuți închiși timp de 14 zile de la anunțul declanșării campaniei de vaccinare”
, se arată într-un comunicat al DSVSA Vrancea. Totodată, veterinarii îi sfătuiesc pe vrânceni ca în cazurile în care găsesc animale moarte pe terenurile supuse vaccinării să le lase neatinse și să anunțe cel mai apropiate medic veterinar, primăria localității respective sau administratorul fondului de vânătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?