Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO şi GALERIE FOTO: Un șofer BEAT CRIȚĂ a provocat un accident cu ȘAPTE VICTIME


Șapte persoane, între care și un copil de trei săptămâni, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani pentru îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier produs ieri dimineață pe DN 2 E85, în afara comunei Golești. Romeo Lazăr, care era băut bine, având o alcoolemie de 1,04 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat după cum ne-au spus polițiștii, nu a observat că o mașină cu numere de Buzău era oprită pe prima bandă, pe sensul de  mers Râmnicu Sărat-Focșani și a intrat în coliziune cu aceasta. În urma impactului, mașina buzoianului Ion Mățău s-a oprit într-un gard ce împrejmuiește o proprietate, iar autoturismul marca Cielo, condus de Romeo Lazăr, a rămas pe partea carosabilă.
    Șoferul din Buzău ne-a spus că și-a oprit autoturismul după ce un alt participant la trafic i-a dat de înțeles că are o problemă la mașină. Omul a susținut că avea avariile în funcțiune, iar mașina Cielo cu numere de Vrancea a venit cu viteză  foarte mare. „Eu eram staționat. Un șofer mi-a făcut semn că am ceva la mașină. Eu am aprins avariile, am oprit și m-am uitat la mașină să văd dacă este ceva. Am urcat și când să bag în viteză, l-am văzut pe el că vine. N-am avut timp să schițez niciun gest, că m-a și lovit și m-a băgat acolo (în gard-n.r.). Am avut inspirație că am tras dreapta de volan și m-am oprit aici, că altfel nu știu ce se putea întâmpla. Eram patru persoane în mașină, cu tot cu mine. Pe o doamnă o durea coloana, iar un băiat s-a lovit la buză. La el este mai rău. Erau șase în mașină, cu tot cu copilul mic. Dacă vii cu 120-130 kilometri la oră… se poate așa ceva!? Nu se poate să circuli în halul ăsta! Nu s-a gândit că are un copil mic în mașină?”, a spus șoferul Ion Mățău.

    În urma impactului, cele două mașini au fost serios avariate, iar șapte dintre persoanele care se aflau în acestea, între care și un copil de trei luni, au fost preluate de ambulanțele SMURD și SAJ, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani pentru îngrijiri medicale. „Un echipaj SMURD a intervenit la un accident rutier produs pe drumul european, zona Golești. Paramedicii au transportat la spital un bărbat de 45 de ani, care era conștient, cooperant și acuza dureri toracice, după ce i s-a acordat primul-ajutor la fața locului”, ne-a spus căpitan Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
Din informațiile primite de la cadrele medicale rezultă că victimele nu au  suferit răni grave și doar două dintre ele au rămas internate. Este vorba despre un bărbat de 46 de ani, din Obrejița, care a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis cu plagă contuză dreaptă, contuzie toracică și de bazin și a rămas internat în Secția Chirurgie. Cea de-a doua victimă care a rămas internată este o femeie de 35 de ani, din Obrejița. Celelalte victime ale accidentului, între care și șoferul băut, au refuzat internarea. 
    Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului. „Conducătorul unui autoturism marca Opel cu numere de Buzău, în timp ce se deplasa pe direcția Buzău-Focșani, a oprit pe prima bandă, moment în care a fost acroșat din spate de un autoturism marca Cielo cu numre de Vrancea. Victimele, între care și un copil, sunt rănite ușor. Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate modul de producere a accidentului și vinovăția”, ne-a declarat comisarul Cătălin Candea, de la Serviciul Poliției Rutiere Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?