Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: Drapelul de luptă al Batalionului 84 Asigurare Date a fost decorat


Trei unități de elită din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, și anume Batalionul 83 LAROM „Bogdan I”, Batalionul 84 Asigurare Date „Mărăști” și Batalionul 85 Sprijin Logistic „General Mihail Cerchez”, sărbătoresc 10 ani de existență. Acestea au fost înființate pe data de 04 octombrie 2004 și sunt rezultatul procesului de restructurare și modernizare a Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”.
    La Brigada 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, vineri a fost organizată o ceremonie militară la sediul Batalionului 84 Asigurare Date „Mărăști”, iar astăzi (sâmbătă-n.r.) va fi organizată o ceremonie în garnizoana Bârlad, la sediile Batalionului 83 LAROM „Bogdan I” și Batalionul 85 Sprijin Logistic „General Mihail Cerchez”.
    În cadrul ceremoniei militare organizate vineri la sediul Batalionului 84 Asigurare Date „Mărăști”, a fost intonat Imnul, s-a dat citire mesajului șefului Statului Major al Forțelor Terestre, după care comandantul Brigăzii 8 LAROM, colonel dr. Adrian Stroea, a decorat drapelul de luptă al unității cu „Emblema de onoare a Forțelor Terestre”, decorație conferită prin ordinul șefului Statului Major al Forțelor Terestre.
    A urmat apoi discursul șefului Batalionului, locotenent-colonel Cristinel Apopei, care a precizat că „la 4 octombrie 2014 se împlinesc 10 ani de la înființarea Batalionului 84 Asigurare Date «Mărăști», sub denumirea sa inițială de Divizionul 84 Asigurare Date. Unitatea a fost înființată cu misiunea principală de pregătire a structurilor subordonate pentru asigurarea cu date a unităților de angajare în ținte din cadrul Brigăzii 8 LAROM. În iunie 2006, Batalionul primește denumirea onorifică «Mărăști», devenind structură în dezvoltare pentru NATO, ce asigură instruirea pentru menținerea și dezvoltarea nivelului de operaționalizare în vederea participării, independența în cooperare cu alte structuri la sprijinul acțiunilor de luptă desfășurate pe teritoriul național sau în afara acestuia. Pe parcursul celor 10 ani, Batalionul 84 Asigurare Date «Mărăști» a dovedit de nenumărate ori că poate acționa ca o echipă”.
    Un mesaj pentru militarii Batalionului 84 Asigurare Date a avut și Ionel Cel-Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, care a ținut să-i felicite pe militari, atât din partea sa, cât și a președintelui instituției, Marian Oprișan, pentru tot ceea ce fac pentru siguranța cetățenilor. „Îmi revine sarcina, astăzi (vineri-n.r.), la zi aniversară, să vă trasmit felicitările conducerii Consiliului Județean Vrancea la 10 ani de la înființarea Batalionului 84 Asigurare Date «Mărăști». Dați-mi voie să vă felicit și personal pentru tot ceea ce faceți pentru siguranța noastră, pentru liniștea noastră și a semenilor noștri atât în județul Vrancea, cât și la nivel național. Vă felicit pentru activitățile pe care le desfășurați atât în cadrul trupelor NATO pe teritoriul României, cât și în teatrele de luptă, în Irak, în Afganistan și în alte colțuri ale lumii, acolo unde sunt conflicte militare și unde dumneavoastră alături de ceilalți colegi din trupele NATO asigurați siguranța și liniștea cetățenilor de pe acele meleaguri. Vă mulțumesc pentru faptul că ne asigurați liniștea în cadrul hotarelor României, așa cum dumneavoastră ați jurat. Vă urez la mulți ani în numele meu, al celuilalt vicepreședinte al Consiliului Județean, Dragoș Bârlădeanu, și în numele președintelui Marian Oprișan și vă mulțumim că ați răspuns și răspundeți ori de câte ori ați fost solicitați de administrația județeană și locală atunci când s-a impus”, a spus Ionel Cel-Mare.
    Militarii au fost felicitați și de comandantul Brigăzii 8 LAROM, colonel dr. Adrian Stroea, iar după discursuri, copiii de la un club din Tecuci, mare parte dintre ei copii ai militarilor, au făcut o demonstrație de karate.
Tot vineri, a fost dezvelită și placa aniversară „10 ani sub Tricolor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?