Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Doi vrânceni şi-au deschis Academie de Fotbal în Qatar



Fotbalul oferă uneori satisfacții la care cei care nu sunt implicați în fenomen doar visează. Fostul portar al Unirii Focșani și, ulterior, președinte la CSM Focșani, Marius Bratu a decis să renunțe la activitatea fotbalistică din țară și a ales să plece. Departe, tocmai în Qatar, unde activează ca antrenori de portari la gruparea El Jaish. Recent, Bratu, alături de un alt focșănean, Cristi Vișan, și-a deschis o Academie de Fotbal în Qatar, Pro Inter Soccer, unde se pregătesc aproape 300 de copii, iar cei doi se ocupă de pregătirea juniorilor sub 12 ani.
Cei doi au pus și bazele unei selecționate a României care activează în „Qatar International Amateur Footbal League”. Cristi Vișan a evoluat de-a lungul timpului la Unirea Focșani, unde i-a avut ca antrenori pe Nicolae Petrea, Titi Rusu, Puiu Oprișan, Mișu Costea, Aurel Pastia, Aristică Ghiță și Costel Orac. A crescut în orașul de pe Milcov, avându-i ca idoli pe Culai Argeșeanu și Cristi Purcăreață. „Nivelul de trai în Qatar este foarte ridicat deoarece este țara cu cel mai mare venit pe cap de locuitori. Într-adevăr, arabii sunt generoși, investesc în fotbal cu petrodolarii lor, însă sunt și exigenți”, a spus Cristi Vișan.

Cum a ajuns în Qatar? Povestește fostul fotbalist: „Sunt senior surveyor la Lloyd’s Register, firmă care se ocupă cu certificarea și inspecțiile periodice la vapoare, cea mai mare firmă de certificări navale. Am lucrat pentru ei doi ani în America, după care m-au transferat în China și, după patru ani și jumătate, m-au detașat anul trecut în Qatar”.

În timpul liber, Marius Bratu și Cristi Vișan se întâlnesc pe terenul de fotbal. Cei doi au pus bazele unei Naționale a României de amatori, unde evoluează alături de alți români stabiliți în Qatar. „Naționala” participă săptămânal la „Qatar International Amateur Footbal League” și într-o cupă unde sunt înscrise 18 țări și care este organizată annual. „Îmi este dor de casă și de prieteni. Îi salut prin intermediul cotidianului Monitorul de Vrancea pe Puiu Oprișan, Ionică Serea și Ionel Dediu și le promit că ne vom revedea cât de curând”, ne-a mai declarat Cristi Vișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?