Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Autorul omorului de la Panciu, condamnat la 15 ani de închisoare


Magistrații Tribunalului Vrancea l-au condamnat, ieri, pe autorul crimei de la Ferma nr.1 Panciu. Marinel Strună (FOTO) a primit o pedeapsă de 15 ani de închisoare  pentru omor calificat, pedeapsă la care se mai adaugă un rest de un an. Prin urmare, are de executat 16 ani de pușcărie. Soluția nu este definitivă. „Condamnă pe inculpatul Strună M. aflat în Penitenciarul Focșani, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat (…) la 15 ani închisoare. (…) revocă suspendarea condiționată a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată prin sentința penală (…) a Judecătoriei Dorohoi, rămasă definitivă prin nerecurare la 04.02.2014, astfel încât inculpatul va executa în total pedeapsa de 16 ani închisoare. (…)  obligă inculpatul la 2000 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în soluția instanței.
    Fapta a fost comisă în noaptea de 23 spre 24 martie. În timp ce se afla în incinta fermei împreună cu victima, Virgiliu Popovici, care lucra ca paznic, Strună s-a luat la ceartă cu acesta, după care a început să îl lovească cu un topor. I-a dat în cap și peste corp și aproape că nu a rămas nicio zonă în care paznicul să nu fi fost lovit. Autorul a fugit de la locul faptei, la Botoșani, în localitatea de domiciliu. A fost găsit în mai puțin de 48 de ore de la descoperirea cadavrului și adus în Vrancea cu mascații. 
După ce a dat o scurtă declarație la parchet, Marinel Strună a fost dus la locul faptei pentru reconstituire. Le-a arătat anchetatorilor de unde a venit, cum a intrat în curtea în care este situată clădirea unde s-a petrecut crima, apoi în încăperea în care locuia Virgiliu Popovici. A povestit apoi că ar fi consumat împreună cu victima cinci litri de vin. A recunoscut că i-a dat cu toporul în cap, peste o mână și peste un picior, dar a avut o explicație pentru fapta sa. El a susținut că, inițial, victima ar fi sărit la el cu toporul și l-ar fi lovit în zona nasului, iar el a ripostat. Strună a susținut în fața anchetatorilor că în momentul în care el a plecat, victima nu era decedată și chiar ar fi întrebat-o dacă vrea să sune după ajutor.
    Marinel Strună a mai fost condamnat, anterior, la trei ani de închisoare cu executare pentru furt calificat, fiind extrădat din Spania. Se liberase pe data de 23 ianuarie. Două luni mai târziu a comis fapta de „omor prin cruzimi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?