Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO: Marius Iorga este NOUL VICEPRIMAR al municipiului Focşani


Consilierul local Marius Iorga (UNPR) este noul viceprimar al municipiului Focșani, el fiind ales în funcție ieri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local. Acesta l-a înlocuit în funcție pe Tudorel Trofin (PNL). Liderul consilierilor social democrați din Consiliul Local Focșani, Cătălin Vrabie, a ținut să precizeze că grupul pe care îl reprezintă nu are nimic de reproșat fostului viceprimar, precizând că schimbarea sa survine ca urmare a creării unei noi majorități politice în Consiliul Local. „Vreau să vă spun că grupul PSD nu are nimic de comentat în ceea ce privește activitatea avută de Tudorel Trofin în calitate de viceprimar. Schimbarea sa din funcție este o chestiune democratică legată de o nouă structură politică a Consiliului Local și în acest context este normal ca funcțiile aflate la dispoziție să fie valorificate de noua majoritate”, a precizat Cătălin Vrabie.
    La rândul său, fostul viceprimar Tudorel Trofin a ținut să precizeze că înțelege cum funcționează politica și le-a mulțumit tuturor celor cu care a colaborat. „Ar fi fost absurd ca eu să susțin că vreau să rămân viceprimar. Este corectă motivația schimbării mele din funcție”, a spus fostul viceprimar.
    Noul viceprimar, Marius Iorga, a declarat că va face tot ce ține de el pentru a onora toate obligațiile și sarcinile ce le va avea în postura de viceprimar. „Mă vor aștepta noi responsabilități, sunt conștient de importanța funcției și le mulțumesc consilierilor care m-au propus și m-au votat într-un număr așa de mare. Vă asigur pe toți de toată transparența mea, o să fiu ca o carte deschisă pentru toți cetățenii și voi duce la bun sfârșit toate sarcinile ce mi se vor da”, a spus noul viceprimar. El a fost ales ca urmare a schimbării majorității din cadrul Consiliului Local Focșani, după ce aleșii Elena Cucu, Dragoș Puiu Horhocea și Lucian Moraru au trecut la UNPR. 
    Celălalt viceprimar al municipiului Focșani este Gabriel-Ionel Necula (PSD).

   Liberalii s-au resemnat și nu prea

    Liberalii vor să pună presiune pe juriștii Prefecturii în cazul schimbării viceprimarului Focșaniului, după proverbul „vulpea care nu ajunge la struguri spune că sunt acri”. Rămași fără viceprimar odată cu schimbarea majorității politice, liberalii par să fie resemnați și spun că se așteptau la o asemenea decizie, ba mai mult, afirmă că nici nu prea au cum să comenteze o motivație politică a acestei hotărâri. Totuși, deputatul Nini Săpunaru a anunțat, aseară, într-o conferință de presă susținută alături de fostul viceprimar Tudorel Trofin, că evaluează posibilitatea depunerii unei plângeri penale la adresa juriștilor din Prefectură dacă aceștia vor da un aviz de legalitate schimbării viceprimarului. „Aștept să văd ce aviz de legalitate vor da la primăria Focșani. Aștept avizul de legalitate și voi face sesizare penală în funcție de cum va arăta avizul de la Prefectură”, a spus Nini Săpunaru.
    În replică, prefectul Nicușor Halici i-a răspuns deputatului că „instituțiile publice ale statului acționează și își desfășoară activitatea doar în limitele cadrului legislativ în vigoare și nu în funcție de presiuni sau amenințări „.
„Prefectul verifică legalitatea actelor administrative emise sau adoptate de autoritățile publice locale. Pe cale de consecință, și hotărârea Consiliului Local al Municipiului Focșani, la care face referire domnul deputat, va fi analizată doar din punct de vedere juridic, respectiv dacă actul în cauză adoptat, respectă cerințele legale în materie. Asigur atât autoritățile locale, cât și pe cetățenii județului Vrancea, în calitate de prefect, că presiunile, amenințările sau diversele atenționări, anterioare pronunțării asupra legalității unui act administrativ, vor fi sortite eșecului, pentru că analiza și avizarea ca legal sau nelegal a unui act administrativ emis sau adoptat, le voi face doar prin prisma reglementărilor legale în materie. Însă sunt convins pe deplin că domnul deputat știe foarte bine din vasta experiență, că institutiile publice ale statului acționează și își desfășoară activitatea doar în limitele cadrului legislativ în vigoare și nu în funcție de presiuni sau amenințări, emise de persoane sau demnitari mai mult sau mai puțin interesați de un subiect”, ne-a declarat prefectul Nicușor Halici.

22 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?