Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Legile de amnistiere fiscală a bugetarilor, pensionarilor şi mamelor, promulgate



Președintele Traian Băsescu semnat, marți, decretele de promulgare a legilor de amnistiere fiscală a pensionarilor și mamelor și legea prin care s-a extins amnistierea fiscală de la personalul din învățâmânt la toți bugetarii care au obținut venituri nelegale conform Curții de Conturi.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Administrația Prezidențială, președintele a semnat, marți, decretele pentru promulgarea Legii privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, decretul pentru promulgarea Legii privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii și decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, precum și pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizație pentru creșterea copilului.
În 9 septembrie, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectele privind amnistierea fiscală a pensionarilor și mamelor. În plus, Camera Deputaților a adoptat modificarea făcută de Senat la Legea privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, prin care s-a extins amnistierea fiscală de la personalul din învățâmânt la toți bugetarii care au obținut venituri de natură salarială constatate a fi nelegale prin rapoartele Curții de Conturi sau alte instituții de control, aceștia fiind exonerați de la restituirea sumelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?