Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO:Enoriaşii Bisericii „Sfântul Andrei” și-au cerut scuze de la ÎPS Ciprian


Credincioșii de la Biserica „Sfântul Andrei” din Focșani, care în urmă cu o săptămână au protestat față de o posibilă mutare a preotului lor, Giorgică Vatră, la biserica din satul Făurei, comuna Garoafa, au ieșit ieri, din nou, în fața bisericii. De această dată, ei și-au cerut iertare de la ÈŠPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, pentru faptul că s-au pripit și și-au strigat nemulțumirea înainte să se fi luat o decizie scrisă în legătură cu duhovnicul lor. Ieri, în mijlocul credincioșilor a fost și preotul Giorgică Vatră, care a spus că ceea ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână nu a fost un lucru bun. El a adăugat că există zvonuri conform cărora anumite persoane ar urma să protesteze astăzi, la sfințirea Bisericii de la Mănăstirea Brazi, în numele credincioșilor de la Biserica „Sfântul Andrei”. Părintele a spus că se dezice de orice astfel de acțiune. 
Oamenii care în urmă cu o săptămână protestau și plângeau în fața Bisericii „Sfântul Andrei” din Focșani, întrucât aflaseră că preotul lor, Giorgică Vatră, ar putea fi mutat la parohia din Făurei, comuna Garoafa, au ieșit ieri, din nou, în fața lăcașului de cult. De această dată pentru a-și cere iertare de la ÈŠPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancea, pentru că s-au pripit atunci când au organizat protestul. 
Credincioșii, care acum o săptămână țineau în mâini foi cu mesajele „Nu vrem alt preot”, „Dumnezeu e cu părintele Vatră”, au prezentat ieri mesaje de genul „Ne cerem iertare pentru tulburare”, „Enoriașii mulțumesc ÈŠPS Ciprian”. Credincioșii au susținut că „duminica trecută am recurs la un protest. Poate că ne-am pript. Nu era deja o decizie scrisă luată. Am cerut audiență la Episcopie la Buzău și am fost primiți. Ni s-au dat explicații și chiar au venit de la Buzău și ni s-au luat declarații. Pentru ceea ce s-a întâmplat duminica trecută, ne cerem scuze”, a spus unul dintre credincioși. 
    „Teama de a ne pierde părintele ne-a făcut să ne pripim în judecată”
Enoriașii au scris și un comunicat, căruia i-au dat citire în fața lăcașului de cult, ei susținând că au judecat greșit de teamă să nu-și piardă părintele. „ÈŠPS Părinte Ciprian, Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, începem prin a ne cere iertare în același loc și în fața acelorași credincioși ai parohiei noastre, dar și în fața întregii țări, pentru graba ce ne-a cuprins zilele trecute când, răvășiți de zvonurile auzite, ne-am adunat în curtea bisericii pentru a ne manifesta susținerea față de părintele nostru, Giorgică Vatră. Teama de a ne pierde părintele și totodată duhovnicul, care a reușit să facă din noi altfel de oameni, ne-a făcut să ne pripim în judecată, ceea ce nu era încă judecat de Înaltpreasfinția Voastră”, potrivit comunicatului.
Oamenii au ținut să-i mulțumească ÈŠPS Ciprian pentru faptul că i-a primit în audiență și timp de trei ore i-a ascultat cu răbdare. 
    Părintele Vatră, în mijlocul credincioșilor
 Spre deosebire de duminica trecută, când părintele ținea slujba în timp de oamenii își strigau nemulțumirea, de data aceasta în mijlocul credincioșilor a fost și preotul Vatră. Acesta a spus că ceea ce s-a întâmplat duminica trecută nu este un lucru bun și că este nevoie de liniște. 
Preotul a adăugat că există informații conform cărora anumite persoane ar vrea să protesteze, astăzi, la sfințirea Bisericii de la  Mănăstirea Brazi, în numele credincioșilor de la Parohia „Sfântul Andrei”. În acest sens, părintele Vatră a ținut să precizeze că el și enoriașii săi se dezic de orice astfel de formă de protest. 
 „Ceea ce s-a întâmplat nu este un lucru foarte bun și acea tulburare și în parohie și peste tot a fost o acțiune pripită, cu siguranță. Aș vrea ca dumneavoastră, toți cei ai bisericii, să faceți cunoscut faptul că acum este pace și liniște și orice acțiune, de orice fel, ne-ar tulbura și pe noi, și pe ÈŠnaltul Ciprian, și județul, și orașul nostru. Am dori să nu mai existe niciun fel de protest de acum încolo și să fie liniște deplină. Sunt zvonuri că anumiți oameni, în numele noastru, ar căuta să protesteze mâine (astăzi-n.r.) la sfințirea Bisericii de la Mănăstirea Brazi. Ne dezicem de acest lucru și vă rugăm ca oricine face cea mai mică gălăgie sau discuție acolo, să rugați pe toți cei care cunoașteți sau știți ce s-a întâmplat aici să nu mai stăruie nici în a vorbi, nici a judeca, nici a certa. Orice formă de protest aș dori să înceteze acum, încât pacea să fie și acolo, și aici, și în toată Arhiepiscopia”, a spus preotul Giorgică Vatră.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?