Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Protocol pentru cardul național de sănătate


Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea au semnat un protocol de colaborare cu cei ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Mihai Copaci, șeful CAS, spune că prin intermediul acestui protocol, le vor fi furnizate date cu privire la elevii care împlinesc 18 ani, pentru ca aceștia să primească în cel mai scurt timp cardul național de sănătate. „Èšinând cont că în momentul în care împlinesc 18 ani, chiar dacă încă sunt elevi, își pierd automat statutul de asigurat, am semnat un protocol cu cei de la ISJ și DGASPC pentru a-i introduce din nou ca asigurați, fiind încă elevi, pentru a primi cardul național de sănătate”, a precizat Copaci. 
Distribuția cardului național de sănătate va debuta, în Vrancea, luni. Aproximativ 193 de mii de asigurați, dintre cei peste 230 de mii, vor primi cardul național prin intermediul factorilor poștali. Poștașii vor veni două zile consecutiv la ușa asiguraților, iar dacă nu îi vor găsi acasă, le vor lăsa în cutia poștală o înștiințare, prin care asigurații sunt invitați să se prezinte în termen de 10 zile calendaristice la oficiul poștal de care aparțin, pentru a-și ridica cardul. Dacă nici acest lucru nu este posibil, asigurații își mai pot ridica cardul de la sediul CAS Vrancea.
De la 1 ianuarie 2015, cardul național de sănătate va reprezenta singura modalitate prin care asigurații vor putea primi servicii medicale.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?