Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, fostul liberal Cristinel Bîgiu, a semnat adeziunea la PSD


Președintele Consiliului Județean Buzău, fostul liberal Cristinel Bîgiu, a declarat, joi, într-o conferință comună susținută cu președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, că a semnat adeziunea la formațiunea social-democrată, astfel că „de azi (n.r. – joi) este membru PSD”. Cristi Bîgiu a declarat că s-a alăturat echipei PSD împreună cu mai mulți primari, dar și cu mai mulți consilieri, transmite corespondentul MEDIAFAX. „Începând de astăzi (n.r. – joi) sunt membru al PSD. M-am alăturat echipei PSD cu 18 primari PNL și șase primari PDL și împreună cu o parte din consilieri. Am fost ales în vara lui 2012 președinte al Consiliului Județean pe listele USL. Din acest moment, configurația Consiliului este următoarea: 16 PSD cu președintele, 3 PNL, 2 independenți, 7 PDL, 3 PPDD. În cei doi ani de mandat am avut o foarte bună colaborare cu consilierii PSD și cu cei ai PNL”, a spus Bîgiu.
 El a explicat că în ultima vreme a încercat să facă o ședință extraordinară pentru a putea semna un contract de finanțare de două milioane de euro pentru reabilitarea termică a Spitalului Județean, dar o parte din consilierii PPDD și toți consilierii PDL au lipsit. „Nu am putut face cvorumul de două treimi pentru a putea aproba finanțarea și a putea reabilita termic spitalul. E unul din lucrurile care m-au făcut să continui colaborarea cu consilierii PSD și cu primarul Constantin Boșcodeală, pentru continuarea proiectelor județului Buzău. La Buzău, și după desființarea USL alianța a funcționat, iar modul în care a funcționat m-a făcut să iau această decizie. Nu a fost o decizie ușoară, dar am făcut-o pentru binele județului”, a declarat Bîgiu.
 Președintele Consiliului Județean a adăugat că trecerea sa la PSD nu a avut la bază înțelegeri ascunse ori promisiuni că va fi susținut de PSD pentru un nou mandat în fruntea Consiliului, singurele înțelegeri fiind cele ce țin de „continuarea proiectelor pentru județul Buzău”. Optsprezece primari PNL, între care cel din Râmnicu Sărat, și șase edili PDL au trecut la PSD, decizia fiind luată după o întâlnire cu liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, și cu șeful Consiliului Județean, Cristi Bîgiu. Bîgiu s-a înscris în PSD după ce a fost membru PNL aproximativ 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?