Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Peste O MIE DE SANCȚIUNI pentru neportul centurii de siguranță


Peste o mie de persoane au fost sancționate săptămâna trecută, pentru că nu aveau cuplate centurile de siguranță. În această perioadă, au fost date 1.048 de amenzi, dintre care 1.036 pentru neportul centurii de siguranță de către șoferi și pasagerii de pe locurile prevăzute cu centuri de siguranță.
    Oamenii legii spun că portul centurii de siguranță este o modalitate eficientă de a evita rănirea gravă în caz de accident. Nu necesită o tehnologie specială și este prevăzută în toate autovehiculele. Începând din 2006, în UE, portul centurii de siguranță este obligatoriu în toate vehiculele. În baza legislației europene, conducătorii auto și pasagerii dintr-un vehicul trebuie să utilizeze centura de siguranță, indiferent de locul pe care îl ocupă.
    Neutilizarea centurii de siguranță este cea de-a doua cauză de deces în accidentele rutiere, după viteza excesivă și înaintea condusului în stare de ebrietate. Potrivit unui studiu privind siguranța rutieră, realizat de UE în 2008, aplicarea unor măsuri care să sporească gradul de utilizare a centurii de siguranță ar putea salva, în fiecare an, până la 7.300 de vieți.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?