Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Marius Ducan este subofițerul anului 2014. Soldatul anului este Maricel Gheorghiță


Competiția „Soldatul/gradatul profesionist al anului 2014” s-a încheiat ieri pentru militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani. Astfel, titlul de subofițerul anului i-a revenit plutonierului major Marius Ducan, iar cel de soldatul anului caporalului Maricel Gheorghiță.
    Ultima zi de provocări competiționale a supus concurenții la o probă practică pe linie de specialitate, în exploatarea mijloacelor de comunicații, acordarea primului ajutor, trecerea printr-un mediu contaminat chimic, biologic, radiologic și nuclear, amenajarea unui baraj de mine, orientarea în teren și instrucție de front. „Gama de activități de acest tip sunt o parte integrantă a procesului de instrucție, ce valorifică acțiunile militarilor atât la nivel individual, cât și colectiv, pentru menținerea și dezvoltarea capacităților motrice în diferite medii și condiții meteo, indispensabile îndeplinirii misiunilor încredințate”, spune locotenent Cătălina Crintea, ofițerul de presă al Brigăzii.
    La finalul competiției au fost desemnați câștigătorii. Astfel, subofițerul anului a fost desemnat plutonier major Marius Ducan, din cadrul Batalionului 280 Infanterie Mecanizată, locul II fiind obținut de plutonier Ion Aurelian Lupu, din cadrul Batalionului 288 Apărare Antiaeriană, iar locul III a fost obținut de sergent major  Aurel Mocanu, din Batalionul 285 Artilerie. Soldatul anului a fost desemnat caporal Maricel Gheorghiță, care a reprezentat Batalionul 280 Infanterie Mecanizată, iar pe locul II s-a clasat caporalul NicuViorel Pană, aparținând Batalionului 288 Apărare Antiaeriană. Pe locul III s-a clasat soldat Gabriel Niculaie, din cadrul Batalionului 285 Artilerie.
    Toți aceștia au fost premiați și felicitați de reprezentantul conducerii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, locotenent colonel Gheorghe Chitaru, care a spus că „valoarea câștigătorilor ne dă speranțe în ocuparea locurilor fruntașe la concursurile viitoare, organizate la nivelul Diviziei și Forțelor Terestre”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?