Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Curățătoria de perne a poposit în Piața Moldovei


Pe trotuarul de vizavi de ceasul din Piața Moldovei a poposit, de câteva zile, o rulotă în care funcționează ceva nemaivăzut până acum în urbea noastră: o curățătorie de perne ambulantă. N-a durat mult până când focșănenii, cu sacii de perne cărați  care-n brațe, care-n spinare, care pe cărucioare, să se așeze la rând și să facă chiar coadă în dreptul ineditei mașinării. „Pernele de puf nu le poți spăla, chiar mă gândeam ce să fac cu ele, dacă să le mai țin sau să le arunc și să cumpăr din astea noi, fără puf. Pernele le-am primit cum s-ar zice zestre de la mama, au ceva ani și totuși aș vrea să le folosesc, că perne ca astea nu se mai fac în ziua de azi. Când am auzit de această curățătorie m-am grăbit să le aduc aici. Le face ca noi, vă spun pe cuvânt!”, a spus Anica Gherțiu, de 52 de ani, din Focșani. În timp ce ea își lua sacul cu perne curate în brațe, plecând mulțumită, un bărbat tocmai își dezlega sacul plin de pe portbagajul bicicletei pregătindu-se să se așeze la coadă. „Mi-a zis un vecin de curățătoria asta. Am văzut cum și-a făcut el pernele și am zis să vin și eu. Vreau să le schimbe și dosurile că sunt vechi, și să le facă mai mici. Acum, aștept să văd și eu minunea!”, a spus omul, râzând. 
    Dacă zarzavagiii de la tarabele din zonă s-au obișnuit cu rulota pe care scrie mare „Curățătorie perne” și un număr de telefon mobil, aproape toți cei ce se întâmplă să treacă pe acolo se opresc să cerceteze rulota în care perenele sunt curățate, vorba aia, de le merg fulgii! Afișul pus la vedere promite că nu doar fulgii sunt curățați de praf și microbi, ci mașinăria scoate din perne și obiectele ajunse cine știe cum în ele, precum cuie, ace, fire de păr, etc. Spălarea se face cu niște aparate speciale care dezinfectează, ionizează, îndepărtează cică orice microb, fără să fie folosite substanțe chimice, iar curățarea unei perne costă 10 lei. Mai mult, cei care doresc pot să solicite odată cu spălarea pufului și înlocuirea dosului de pernă cu unul nou, „de calitate germană”, dacă e să ne luăm după ce scrie pe afiș. Prețul pentru înlocuirea dosului crește direct proporțional cu dimensiunea pernei, care poate fi de 40×40, 50×50, 60×40, 50×70, 60×60, 70×70 sau 80×80. 
    În plus, dacă perna din posesie ți se pare prea mare sau prea mică, dacă o vrei mai pătrată, mai dreptunghiulară, mai înfoiată sau mai moale, poți solicita acest lucru tânărului lucrător protejat de contactul cu puful de masca pe care o poartă permanent pe figură. Omul se mișcă extrem de repede, astfel încât clienții să nu aștepte prea mult. Curățatul unei perne, de exemplu, durează între 5 și 10 minute, iar înlocuirea dosului sau remodelarea pernei mai cere puțin timp.
Dar ce contează câteva minute în plus când o pernă curată îți asigură, așa cum promit proprietarii rulotei-curățătorie, mult doritul somn liniștit!  

     

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?