Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

13 vrânceni nu mai au voie să dețină arme neletale


13 vrânceni, care dețineau arme neletale în baza unui certificat de deținător, au rămas fără acestea, întrucât li s-a anulat dreptul de deținere ca urmare a unor nereguli constatate de polițiști. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (AESP) din cadrul IPJ Vrancea au început verificările în luna iulie și le vor încheia pe 20 septembrie, în atenția lor fiind 200 de persoane fizice, care dețin arme neletale supuse autorizării în baza certificatului de deținător.
    „În timpul acțiunii se verifică bonitatea judiciară a deținătorilor, respectiv conduita în familie și societate și modul de păstrare și asigurare a armelor neletale supuse autorizării de către persoanele fizice în baza unui certificat de deținător. Aceste verificări au început în luna iulie și se vor încheia pe data de 20 septembrie, în atenția noastră fiind 200 de persoane. Până acum au fost constatate nereguli și s-a anulat dreptul de deținere a armelor neletale deținute în baza certificatului de deținător în cazul a 13 persoane. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că deținătorii nu au luat măsurile corespunzătoare de asigurare a acestora, dar și pentru că au fost situații în care persoanele au fost condamnate definitiv prin hotărâre judecătorească la pedepse de peste un an de închisoare”, ne-a spus comisarul șef Vasile Ochean, șeful AESP. 
    Persoanele cărora li s-a anulat dreptul de deținere a armelor neletale au fost obligate să le depună la armurier pentru a fi vândute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?